Златко Янков влиза в щаба на Самсунспор

Златко Янков влиза в щаба на Самсунспор

Легендата на българския футбол Златко Янков замина за Турция, където ще продължи треньорската си кариера. Янков ще бъде помощник-треньор в местния втородивизионен клуб Самсунспор, научи БТА. Роденият през 1966-а година бивш полузащитник влиза в щаба на Осман Йозкьойлу, а отборът започна подготовката си снощи. Самсунспор, който за последно игра в Суперлигата през сезон 2011/2012, ще се опита да подобри класирането от миналия сезон, когато едва не излетя от втора в трета дивизия. "Червено-белите" се спасиха само заради по-добрите директни мачове от Шанлъурфаспор, тъй като и двата тима завършиха с по 36 точки.

Сега Самсунспор стартира с по-сериозни амбиции и първите две нови попълнения са белгийски вратар и халф от Аланияспор. Златко Янков до момента беше председател на УС на Черноморец 1919 (Бургас) и по съвместителство треньор на младшата възраст в школата на клуба. За момента той остава само като член на управата на бургаския клуб.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти