ЦСКА-София срещу Лудогорец в първото голямо дерби за сезона

ЦСКА-София срещу Лудогорец в първото голямо дерби за сезона

Шампионът Лудогорец гостува на ЦСКА-София в първия голям сблъсък от новия сезон в родното първенство. “Орлите” са в приповдигнато настроение след победата над Жалгирис, която ги класира в третия предварителен кръг на Шампионската лига, а “червените” разочароваха феновете си с равенството срещу Славия на старта в Първа професионална лига. Отборът на Стамен Белчев показа през пролетта, че може да е равностоен на Лудогорец, но в нито един от мачовете помежду им не успя да спечели трите точки. Тази вечер победата е задължителна за столичани, ако действително имат амбиции да атакуват титлата. Лудогорец не е под напрежение да гони непременно успех, а и на тима предстои ново изпитание на европейската сцена само след няколко дни, този път срещу Апоел (Беер Шева).

Колумбиецът Густаво Кулма остана извън групата на ЦСКА-София. Голмайсторът Фернандо Каранга е възстановен и ще поведе атаката. Зад него ще действат Кирил Десподов, Кевин Меркадо и Кристиян Малинов, който в първия кръг беше резерва. Португалците Давид Симао и Рубен Пинто ще си партнират в средата на терена, а в защитата се завръща Антон Недялков, който лекуваше контузия и не игра срещу Славия. Другите бранители пред георги Китанов ще са Станислав Манолев, Николай Бодуров и Божидар Чорбаджийски.

Много е вероятно старши треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев да пусне същите 11, които започнаха и срещу Жалгирис. Единствената рокада, която може да се очаква е Върджил Мисиджан да заеме мястото на намиращия се в октровено слаба форма Джонатан Кафу. Клаудиу Кешерю отново доказа головия си нюх и титулярното му място за двубоя на “Армията” не подлежи на съмнение. Марселиньо и Вандерсон също ще притесняват отбраната на “червените”, а с по-дефанзивни функции ще са натоварени Анисе Абел и капитанът Светослав Дяков.

Любопитното е, че Лудогорец загуби първите си шампионатни гостувания в три поредни сезона, но неизменно след това ликуваше с титлата. “Червените” пък за първи път са в серия от два мача без загуба срещу отбора от Разград.

ППЛ, 2-и кръг:

ЦСКА-СОФИЯ - ЛУДОГОРЕЦ

Вероятни състави:

ЦСКА-СОФИЯ (4-2-3-1): Китанов; Манолев, Чорбаджийски, Бодуров, Недялков; Пинто, Симао; Десподов, Малинов, Меркадо; Каранга
Старши треньор: С. Белчев
ЛУДОГОРЕЦ (4-2-3-1): Браун; Саша, Моци, Пластун, Натанаел; Дяков, Анисе; Кафу, Марселиньо, Вандерсон; Кешерю
Старши треньор: Г. Дерменджиев

СЪДИЯ: Ивайло Стоянов
СТАДИОН: “Българска армия”
НАЧАЛО: 21:00 часа

МИНУТА ПО МИНУТА
ГЛЕДАЙТЕ ТУК

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти