Двама български национали станаха шампиони по плажен футбол на Румъния

Двама български национали станаха шампиони по плажен футбол на Румъния

Двама български национали станаха шампиони на Румъния по плажен футбол. Състезателите на МФК Спартак (Варна) Иван Мартинов и Филип Филипов направиха светкавичен трансфер през уикенда и подсилиха Уест Дева. Суперфиналът в северната ни съседка се проведе в комплекса "Юпитер" близо до Констанца с участието на шестте най-добри местни отбора. След две победи в групата Уест Дева стигна без проблеми до финала, който спечели убедително - с 14:2 срещу клуб от Букурещ.

С по три гола в мача за трофея се отчетоха и Мартинов и Филипов. Селекцията на Уест Дева беше изключително силна, като освен двамата национали на България, в тима играха и петима футболисти от представителния мъжки тим на Румъния. Титлата е първа за този клуб, който загуби финала през 2016-а.

През тази година Уест Дева участва в Шампионската лига, за където се класира след като местният първенец отказа да се пусне в най-престижната клубна надпревара на Стария континент поради финансови проблеми.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти