Гол в последната минута прати Мъри и Астана с единия крак в плейофите на ШЛ (видео)

Гол в последната минута прати Мъри и Астана с единия крак в плейофите на ШЛ (видео)

С гол на Патрик Твумаси в четвъртата минута на даденото от главния съдия продължение шампионът на Казахстан Астана стигна до изключително ценното 3:1 при домакинството си на Легия (Варшава) в двубой от третия квалификационен кръг на Шампионската лига. Попадението на ганайския нападател успокои момчетата на Станимир Стоилов и им осигури комфортен аванс преди реванша в Полша следващата седмица.

Иначе на “Астана Арена” резултата откри Жуниор Кабананга, който, макар и падащ на земята, успя да прати топката в мрежата на Маларц в 36-ата минута. В края на първата част Иван Маевски удвои аванса на домакините след хубав удар извън пределите на наказателното поле. Първенецът в Екстракласата върна едно попадение чрез Армандо Садику в 78-ата минута, преди дълбоко в добавеното време Твумаси да оформи крайното 3:1 след невероятен рейд отдясно и прецизен завършващ удар.

Ако стигнат до благоприятен резултат във Варшава следващата седмица и отстранят Легия, Мъри и компания ще си гарантират най-малкото място в групите на Лига Европа. Те все пак ще имат възможност да атакуват и груповата фаза на най-комерсиалната клубна надпревара, част от която бяха през сезон 2015/2016.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти