39 арестувани покрай дербито Левски - ЦСКА-София

39 арестувани покрай дербито Левски - ЦСКА-София

39 фенове бяха арестувани при сблъсъци преди и по време на мача между Левски и ЦСКА-София (2:2). И двата фенклуба бяха заложили на грандиозни шествия, блокирали за доста голям отрязък от време центъра на столицата.

Шествието на феновете на Левски преди мача с ЦСКА-София@@@

“Синият” поход започна в 13 часа от фенклуба на бул. “Тодор Александров”, докато “червеният” лъч се стрелна по “Иван Асен II”.

Шествието на феновете на ЦСКА-София преди дербито@@@

Първото стълкновение обаче дойде на малко необичайно място - Южния парк.  Сигналът за него е получен към 13,40 ч. на тел. 112. Незабавно натам са пратени полицейски екипи и при появата им групите са се разпръснали.

Впоследствие инцидент с ранен има в района на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви”. Пострадалият обаче е без сериозни наранявания, което е установено след откарването му в болница. Най-спокойно бе на самите шествия, където многобройната полицейска охрана блокира всякакви опити за насилие и безредици. Това не попречи на агитките да вдигнат пушилка до небесата.

Феновете на Левски по време на дербито@@@

Феновете на ЦСКА-София по време на дербито@@@

Най-жестокият бой между фенове на двата отбора е на бул. “Васил Кънчов” във Враца. До него се стигна, след като привърженици на “червените”, пътуващи от Козлодуй, устройват засада на “сините” при магазин за техника, твърди “Меридиан Мач”. В масовия бой участват около 100 човека от двете агитки. Минути след сигнала районът почернява от полиция. Целият наличен състав на органите на реда е мобилизиран да прекрати боя. Има и пострадал служител от криминална полиция.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти