Председателят на НКП на Левски пред Sportal.bg: Спас Русев имаше грешен подход, но нещата се променят (видео)

Председателят на НКП на Левски пред Sportal.bg: Спас Русев имаше грешен подход, но нещата се променят (видео)

Председателят на Националния клуб на привържениците на Левски Степан Хиндлиян призна за възникнало напрежение между феновете на "сините" и собственика на клуба Спас Русев в първите месеци от неговото управление. В интервю пред Sportal.bg Хиндлиян обаче бе категоричен, че в момента комуникацията между двете страни върви в положителна насока, а самият той се надява, че Русев си е дал ясна сметка как трябва да се ръководи Левски и какво трябва да бъде поведението и отношението на клуба, спрямо привържениците.

"Това, кеото виждаме като промяна в ръководството на клуба от началото на този сезон, определено е положително в сравнение с това, което беше преди това. Но със сигурност има какво още да се желае. Г-н Русев дойде в клуба и много хора го очакваха като месия и мислеха, че ще завали златен дъжд. Първите месеци на неговото управление опровергаха тези настроения, след което имаше няколко ситуации на напрежение. Надявам се, че те са останали в миналото и г-н Русев си е дал ясна сметка как трябва да се ръководи Левски и какво трябва да бъде поведението и отношението на клуба, спрямо привържениците. Няма как собственикът на Левски, който и да е той, в повелително наклонение от телевизионния екран да сочи и да казва на привържениците къде е тяхното място. Струва ми се, че той е осъзнал, че това е грешен подход, и нещата започват да се променят в положителна насока.", заяви един от най-популярните привърженици на "сините".

"Когато човек има желание и амбиция, нещата могат да се случват в един положителен план.", добави Хиндлиян по отношение на темата за афишираните сериозни амбиции от Спас Русев с назначението на Делио Роси и привличането на класни футболисти като Габриел Обертан и Жорди Гомес.
Шествието на феновете на Левски преди дербито@@@
Председателят на НКП заяви още, че присъствието на феновете на Левски в Управителния съвет през 2016 година е спасило клуба от това да бъде сполетян от съдбата на автентичния ЦСКА. 

"Присъствието на феновете в оперативното тяло на клуба не е било самоцел. Когато Левски се ръководи правилно и има ясна визия за развитие с поставени цели, ясни са правата и отговорностите на хората, които се занимават спортнотехничекси и финансово с нещата в клуба, в детско-юношеската школа се работи правилно, и всичко това се прави в името на клуба и неговите привърженици, ние нямаме място там. Настоявахме да влезем в управлението на клуба в момента, в който виждахме, че нещата отиваха по дяволите. Благодарение на нашето присъствие там, Левски не го сполетя съдбата, която споходи червения клуб.", категоричен бе Хиндлиян.
Феновете на Левски по време на дербито@@@
Според него част от феновете на "сините" имат притеснения, че клубът отново ще натрупа дългове, заради сериозните финансови средства, отделяни за селекция и голямо име в треньорската професия.

"Такива притеснения съществуват сред привържениците, но не е моя работа да ги опровергавам. Факт е, че ако отборът върви, хората забравят тези въпроси."

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти