Танчо Калпаков пред Sportal.bg за целите пред Хебър и битката с ЦСКА 1948 (видео)

Танчо Калпаков пред Sportal.bg за целите пред Хебър и битката с ЦСКА 1948 (видео)

Старши треньорът на Хебър (Пазарджик) Танчо Калпаков бе поредният гост в предаването “Часът на Трета лига”. Наставникът на третия в Югозападната Трета лига коментира представянето на тима си до момента през сезона, обстановката в Пазарджик, амбициите на клубното ръководство и вижданията му за бъдещето на някогашния участник в “А” група. Младият специалист, който има пет години зад гърба си като футболист на Хебър, похвали лидера в групата ЦСКА 1948 и работата на Валентин Илиев. Калпаков, който пое преди година тима от стадион “Георги Бенковски”, не скри, че се надява един ден инвестициите в школата да се върнат и той да се радва на талантите в мъжкия отбор.

“Настроението е малко минорно, тъй като очаквахме да победим ЦСКА 1948. След мача обаче започнахме да мислим трезво и осъзнахме, че има разлика помежду ни. Не е голяма, но е достатъчна, за да бъде съперникът първи. Със сигурност обаче си дадохме сметка за много неща. Определено нивото в групата се повиши. Поздравявам Валентин Илиев за свършеното не само в първенството, но и в подготовката, тъй като трябваше да гради отбор. При мен ситуацията бе малко по-различна, тъй като поех Хебър на полусезона, когато заемаше 11-12 място в класирането. Момчетата имаха нужда от спокойствие и самочувствие. Поканих най-добрите футболисти в региона, свършихме добра работа през зимата и след почивката бяхме хитът. Предлагахме много приятен футбол, но тогава явно още не ни познаваха противниците и играеха по-отворено срещу нас. Сега обаче е обратното - играят по-предпазливо и това ни затруднява”, коментира в “Часът на Трета лига” Калпаков.
 Хебър(Пазарджик) - ЦСКА 1948@@@“Пазарджик е футболен град, но дълго време нищо не се случваше. Сега виждам сходство между моите идеи, тези на Общината, както и на хората, които помагат на клуба. Изградихме три помощни терена, стадионът ни е напълно обновен и предлага чудесни условия. Разполагаме с база, с каквато не могат да се похвалят дори и клубове от професионалния футбол. Искаме да събудим феновете, да възродим интереса им и да ги накараме да повярват, че правим нещо смислено, че вървим в правилната посока. Приоритет определено ни е базата и детско-юношеската школа. Имаме 250 деца, със сигурност имат потенциал, но все още е рано за момчетата от старшата да стават част от първия състав. Това обаче рано или късно ще се промени, тъй като аз обичам новите, свежите идеи, както и да работя с млади футболисти. Имам подкрепата на ръководството и гледам в тази посока. Давам, но никога не подарявам шанс”, коментира още наставникът на Хебър.
"Студио Трета лига" с гости треньорите на Хебър /Пазарджик/  и Балкан /Ботевград/@@@“Много е голяма разликата между това да си футболист и треньор. Като човек край тъчлинията все още нямам много наблюдения, тъй като съм едва от няколко години в този занаят. Когато си футболист, си мислиш, че всичко ти е ясно, смяташ се за голям професор. Когато минеш от другата страна обаче, виждаш, че не е толкова просто, и осъзнаваш, че да си играч е далеч по-ясно. За мен едно от най-важните неща, наред с техниката, тактиката и физическата подготовка, е психологията. Аз доста залитам в тази насока, но мисля, че тя е сред водещите компоненти, макар в България до известна степен да се подценява”, коментира още в предаването “Часът на Трета лига” Калпаков.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти