Марица и Лудогорец 2 си вкараха шест гола

Марица и Лудогорец 2 си вкараха шест гола
Отборите на Марица и Лудогорец 2 не излъчиха победител, завършвайки 3:3 в мач от 15-ти кръг от първенството на Втора лига, с който завършва първия дял на шампионата. До края на календарната година има още няколко кръга, които са от втория дял.
Двата тима изиграха отворен, двуостър двубой, но допуснаха и не малко грешки и в крайна сметка завършиха наравно. Въпреки спокойното начало гостите стигнаха първи до гол. В 9-та минута Томас Цвятков получи на скорост и от близо откри резултата. В ответната атака Свилен Щерев можеше да изравни, но при удара му се получи рикошет, който улесни младия вратар на “зелените” Даниел Наумов. В 12-та минута, след грешка при изнасянето на топката, Венцислав Гюзелев се озова сам срещу Наумов и изравни. В 19-та минута Ивайло Климентов от гостите бе близо до гол, след грешка в отбраната на Марица, а две минути по-късно състезател на гостите отне топката от забавилия се при отиграване вратар Илия Николов и вкара, но бе извършил нарушение срещу стража. В 30-та минута Ивайло Климентов се възползва от създаденото меле пред Илия Николов и със странична ножица направи 1:2, продължавайки добро центриране на негов съотборник. Маричани не се примириха и в 45-та минута Венцислав Гюзелев успя да изравни. Нападателят внимаваше и се възползва от лошо връщане на защитник на Лудогорец 2 назад, преодолявайки вратаря Наумов.
На полувремето треньорът на Марица Стоян Димитров замени Петър Чалъков с Борислав Караматев, а по-късно през втората част в игра влезе и Иван Гендов, заменяйки Димитър Юруков.
Втората част започна с няколко неточни удара към двете врати. През това полувреме маричани бяха по-активни, а гостите организираха опасни контри. Реферът Християна Гутева доста накъса играта с отсъждането на твърде леки нарушения, показвайки липса на чувство за авантаж. Тя раздаде и множество жълти картони.
В 53-та минута Свилен Щерев стреля опасно, но Наумов улови. В 66-та минута гостите организираха опасна контра, но защитата в жълто-сини екипи се справи добре. В 71-та Томас Цвятков стреля встрани от вратата на Илия Николов. В 78-та минута Александър Василев проби, пусна по трева към Мартин Милков, който беше влезнал само преди минута. Преди това топката премина през няколко футболисти на домакините, но никой не успя да изчисти и останалия сам на метри от вратата Милков вкара в опразнената врата. При неговата смяна пък се получи гаф, тъй като резервния съдия показа несъществуващия в списъка номер 75 и никой не разбра кой е влизащия футболист. В крайна сметка се оказа, че Мартин Милков не фигурира в тимовия лист на отбора си, подаден преди мача, като той явно е включен в последния момент. Малко по-късно друга резерва - Адриян Димитров стреля към пловдивската врата, но Николов внимаваше и се справи.
Маричани така и не успяваха да организират натиск, но не се отказаха и бяха възнаградени. В 87-та минута Рангел Игнатов се възползва от центриране на задна греда и отново изравни. В последната минута Венцислав Гюзелев бе изведен на скорост в наказателното поле на гостите и напредна и след интервенция със защитник падна. Реферът Гутева прецени, че дузпа няма и вдигна жълт картон за симулация. В добавеното време не се случи нищо интересно освен един неточен удар на Димитров за гостите. Така двата тима завършиха 3:3 и си разделиха по една точка.
След края на първата половина от сезона Марица заема 13-то място в класирането с 18 точки.
Тимът постигна 5 победи и три равенства, като допусна 7 загуби, показвайки че има потенциал за постигането на добро класиране в края на сезона. Вторият тим на Лудогорец е 10-ти с 20 пункта. Два от мачовете от втория дял на шампионата ще бъдат изиграни до края на календарната година. Така идната събота, от 14:30 часа, Марица ще приема лидера в класирането врачанския Ботев, а на 2 декември “жълто-сините” ще гостуват на “Оборище” в Панагюрище. Трудната програма амбицира треньорския щаб и футболистите на Марица да докажат, че имат сили да постигнат по-добро класиране.
МАРИЦА (ПЛОВДИВ) - ЛУДОГОРЕЦ II 3:3

0:1 Томас Цвятков (9')
1:1 Венцислав Гюзелев (12')
1:2 Ивайло Климентов (31')
2:2 Венцислав Гюзелев (45')
2:3 Мартин Милков (78')
3:3 Рангел Игнатов (86')

Марица: Илия Николов, Костадин Дяков, Мирослав Пушкаров, Цветан Йотов, Джунейт Яшар, Петър Чалъков (46 - Борислав Караматев), Алил Кардашев, Свилен Щерев, Димитър Юруков  (73 - Иван Гендов), Рангел Игнатов, Венцислав Гюзелев. 

Лудогорец II:  Даниел Наумов, Преслав Петров, Венцислав Керчев, Лъчезар Ковачев, Александър Василев, Ерол Дост, Олег Димитров, Ивайло Климентов (85 -  Кристиян Китов), Светослав Ковачев (62 - Андриан Димитров),Томас Цвятков  (76 - Мартин Милков), Денислав Александров.

снимка: Марица
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти