Шеф в БФС: Плащането на емблемата на ЦСКА е предпоставка за приемственост

Шеф в БФС: Плащането на емблемата на ЦСКА е предпоставка за приемственост

Заместник-изпълнителният директор на БФС Павел Колев направи интересен коментар относно емблемата на ЦСКА и приемствеността с 31-кратния шампион. Както е известно, в момента ръководният орган в българския футбол не води нито ЦСКА-София, нито аматьорския ЦСКА 1948 за наследник на армейския клуб.

"Абсолютно съм съгласен, че титлите на ЦСКА не могат да потънат така. Най-добре традицията и историята да се продължи. Трудно ми е да кажа какво точно трябва да стане. Това, което беше най-добре да се случи, не се случи. Казусът с Рейнджърс е обсъждан много пъти - новият Рейнджърс пое огромна част от задълженията на стария и продължава да ги изплаща и в момента.

Същото нещо може да се случи, ако търгът за емблемата приключи успешно и бъде изплатена сумата. Това е предпоставка за приемственост. БФС трябва да го реши, УЕФА може да се произнесе как да приеме новия клуб, когато влезе в евротурнирите и съответно каква история да му добави - дали изобщо да има историята, или да се смята за нов клуб. Това е решение на УЕФА.

Плащането на емблемата със сигурност е предпоставка за приемственост, това е нещо много важно. Нека да не забравяме, че една голяма част от задълженията на ПФК ЦСКА е към държавата, към НАП", каза Павел Колев в "От дузпа в тъч" на Sportal.bg.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти