БФС: Ако беше приет оздравителен план, ЦСКА влизаше веднага в новата Първа лига

БФС: Ако беше приет оздравителен план, ЦСКА влизаше веднага в новата Първа лига

Заместник-изпълнителният директор на БФС Павел Колев сподели пред Sportal.bg, че основната идея за съставянето на новия шампионат - Първа лига, била да се върнат в елита ЦСКА и Литекс. Става дума за автентичния армейски клуб и отборът от Ловеч, който бе изваден от "А" група в края на 2015 година.

"Първенството с 10 отбора нямаше такава интрига, каквато има новият формат. Да не говорим, че в един момент "А" група остана с девет тима, което беше трагедия. УЕФА ни препоръча хората, които изготвиха проекта на Първа лига. С тях бяхме на финала за Купата на България между ЦСКА и Монтана. Хората останаха впечатлени от атмосферата на стадиона.

От самото начало идеята беше ЦСКА да се завърне в "А" група. Говоря за ПФК ЦСКА. Ако беше приет оздравителен план за ЦСКА, отборът веднага щеше да бъде поканен в Първа лига. Това го знаят всички, които участваха в срещите тогава. Същото важеше и за Литекс, който беше пратен в "Б" група - клуб също с титли и тежест в българския футбол", довери Колев в "От дузпа в тъч" на Sportal.bg.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти