Гледай на живо

Очаквайте в 11:00: Какво е настроението в националния отбор по ръгби на България преди сблъсъка със Сърбия

Гол с ръка в 90-ата минута носи измъчен успех на Левски на "Герена" (видео+галерия)

Гол с ръка в 90-ата минута носи измъчен успех на Левски на "Герена" (видео+галерия)

Левски се върна на победния път след инфарктна домакинска победа с 1:0 над Верея в мач от 17-ия кръг на Първа лига. Попадението вкара Давид Яблонски в 90-ата минута, но то не трябваше да бъде признато, тъй като защитникът отбеляза с ръка.

Решението на рефера Никола Попов вбеси футболистите на гостите, а техният страж бе изгонен с втори жълт картон, тъй като побутна съдията зад вратата, търсейки му сметка защо не е сигнализирал за играта с ръка.

Иначе през първата част Левски пропусна много положения, а след почивката веднъж и гредата спаси старозагорския тим след шут на Яблонски. От своя страна Верея също имаше няколко добри възможности за гол, но Валери Домовчийски, Илиян Йорданов и Георги Андонов ги пропуснаха.

Сините можеха да открият още в 5-ата минута, когато Цветкович изведе Буш зад гърба на гостуващата отбрана, румънецът овладя перфектно топката и стреля от 5-6 метра, но Аргилашки изби. Секунди по-късно Обертан напредна добре, нагласи си топката на десния крак и шутира силно от границата на наказателното поле, изпращайки топката над напречната греда.

Последва нова опасна атака за Левски чрез Цветкович, който центрира добре, Обертан овладя около точката на дузпата, но бранител на Верея се хвърли самоотвержено и блокира изстрела на синия нападател.

Левски - Верея@@@

В 11-ата минута домакините направиха пореден пропуск. Кабрал проби и центрира отляво към Прохазка, който не уцели вратата след удар с глава от непосредствена близост. Четири минути по-късно отбраната на Верея се пропука за пореден път. Цветкович пусна към Буш зад гърба на централните защитници на гостите, румънецът шутира без забавяне, но Аргилашки отново отрази.

След 20 минути игра и Верея погледна към противниковата врата. Домовчийски преодоля няколко футболисти в синьо, а пробивът му продължи до малкото наказателно поле на домакините, където опита да промуши топката покрай Митрев, но не успя.

В 34-ата минта стражът на гостите пак демонстрира класа след опасен шут на Обертан. Същото се случи и в 43-ата минута, в която французинът отново не успя да преодолее вездесъщия през първата част Аргилашки.

Левски - Верея@@@

След почивката Левски продължи да натиска, но първото чисто положение за това полувреме бе пред синята врата. В 54-ата минута Домовчийски се озова очи в очи с Митрев, но под ъгъл, копна топката над хвърлилия се страж, която обаче излезе в аут.

Левски отговори подобаващо в 63-ата минута, когато шут на Яблонски извън границата на наказателното поле срещна дясната греда. Само четири минути по-късно Верея като по чудо не откри резултата. Илиян Йорданов нахлу в наказателното поле на домакините, озовавайки се очи под ъгъл с вратаря на сините и стреля от десетина метра, но в аут.

Левски - Верея@@@

В 76-ата минута старозагорци отново създадоха големи главоболия на домакинската отбрана, но невероятното разбъркване в наказателното поле на сините не завърши с гол в тяхната врата. В 80-ата минута Верея изпусна нова отлична възможност, когато Георги Андонов не успя да засече топката с глава на два метра пред празната врата след центриране от корнер.

Преди и след това положение Обертан и Прохазка опитаха да вкарат с удари извън наказателното поле, но те не затрудниха Аргилашки.

Така се стигна до 90-ата минута, в която Обертан центрира отдясно към Яблонски, защитникът засече топката с бицепса на лявата си ръка и я изпрати в мрежата на Верея. Съдиите зачотоха гола и Левски се поздрави с трудния успех.

ЛЕВСКИ - ВЕРЕЯ 1:0

1:0
Давид Яблонски 90

ЛЕВСКИ: 21. Митрев, 4. Горанов, 5. Ейлофсон, 9. Буш, 11. Белмонт, 13. Гомес, 15. Прохазка, 19. Цветкович, 26. Кабрал, 28. Яблонски, 32. Обертан

ВЕРЕЯ: 12. Аргилашки, 21. Илиев, 33. Енчев, 4. Бен Джемиа, 24. Сулеймани, 8. Балде, 20. Бенгюзов, 7. Андонов, 11. Йорданов, 17. Домовчийски, 14. Иса

СЪДИЯ: Никола Попов
СТАДИОН: “Георги Аспарухов”
НАЧАЛО: 17:30 часа

МИНУТА ПО МИНУТА

снимки: Марин Маринов, Sportal.bg

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти