Банкерката на Марто Петров обявена за национално издирване, отвод на съдията по делото

Банкерката на Марто Петров обявена за национално издирване, отвод на съдията по делото

Адвокатите на Мартин Петров са депозирали молба за отвод на съдията по делото му срещу "УниКредит Булбанк" АД за източване на 3,8 млн. лв. от сметките на бившия футболен национал, съобщава "Труд". Според адвокатите дългогодишни отношения с трезора на Стефан Кюркчиев от Софийски градски съд означават, че той вече има формирано отношение относно работата на банката. "Личните му контакти с нейни служители, които са го обслужвали през дългогодишния му период като клиент, вероятно също са оказали влияние в тази посока", смятат адвокатите на "Футболист №1 на България" за 2006 г.

Въпреки тази тяхна мотивировка, съдия Кюркчиев е отказал да си направи служебно отвод по делото и е дал възможност на страните да вземат становище по този въпрос. На 29 ноември 2017 г. със свое разпореждане Кюркчиев изрично е уведомил страните, че повече от 10 години е клиент на "УниКредит Булбанк" АД. Освен стандартните банкови услуги съдията е декларирал, че към момента има и сключени договори за кредит с въпросния трезор, по които дължи суми. Но е счел, че тези обстоятелства не са пречка за него да разгледа делото и няма да повлияят на вътрешното му убеждение.

Случайно или не обаче, исковата молба на Мартин Петров е била изпратена за връчване на ответника – "УниКредит Булбанк" АД на 19 декември 2017 г., и вече месец "пътува" разстоянието от около 200 м между Съдебната палата и централата на трезора в центъра на София.

Припомняме, че Мартин Петров сезира Софийска градска прокуратура за източени без негово знание 3,8 млн. лв от банковите му сметки в "УниКредит Булбанк" АД. Неговата лична банкерка в трезора Ирина Аткова е била уволнена от "УниКредит Булбанк" АД, но той не е бил уведомен за това. Петров твърди, че за периода 2007 – 2017 година без негово знание, съгласие и подпис са извършени над 450 платежни операции по 13 от сметките му във въпросната банка.

Източници от разследването информираха "Труд", че фаталната Ирина вече е обявена за издирване.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти