Лудогорец и Шахтьор оправдаха очакванията, четири гола и три греди белязаха мача (видео)

Лудогорец и Шахтьор оправдаха очакванията, четири гола и три греди белязаха мача (видео)

Отборите на Лудогорец и Шахтьор (Донецк) оправдаха очакванията за открит, динамичен и нападателен футбол. Двата тима не излъчиха победител в контролна среща, която се игра в турския курорт Белек. Проверката завърши при резултат 2:2. На три пъти пък гредите спасиха опонента на българския шампион. Равенството може да се определи като престижен резултат, тъй като украинците са осминафиналисти в Шампионската лига.

Първото попадение реализира Марселиньо в 42-ата минута, а в 57-ата Зубков изравни. В 63-ата минута Ферейра вкара втори гол за Шахтьор. Двадесет минути преди края на мача Жоао Пауло възстанови равенството.


За втори мач като титуляр започна юношата на “орлите” Светослав Ковачев, който е определян за един от най-големите таланти в родния футбол. През втората част на терена се появи още един състезател от академията - Доминик Янков. Двете момчета се понравиха с няколко добри отигравания.

В този мач наставникът на разградчани Димитър Димитров ясно показа как трябва да изглежда неговия отбор срещу силните тимове в Европа. Лудогорец изигра силен двубой и подходи правилно тактически, като атакуваше мощно, но в същото време мислеше и за защитата. За разлика от някои мачове в Лига Европа, където Херо само се бранеше и по този начин "орлите" изневериха на собствения си стил.

В първата контрола “зелените” се наложиха с 2:0 над Ботошани.


Българският шампион започна доста по-мотивирано срещата и положенията пред вратата на противника не закъсняха. Още във втората минута топката попадна в краката на Светослав Ковачев, който от добра позиция потърси удар в далечния ъгъл, но топката профуча близо до гредата. Минута по-късно топовен изстрел на Натанаел срещна напречната греда. Секунди след това Клаудио Кешерю пробва късмета си, но стражът на Шахтьор Шевченко парира коварния му шут.


В 20-ата минута Лудогорец сътвори бърза атака, при която Вандарсон намери Кешерю на чиста позиция. Румънецът направи по-трудното като не успя да се разпише от няколко метра.

В 25-ата минута Степаненко бе изведен на стрелкова позиция, но за късмет на "орлите" ударът му не намери целта.


В 42-ата минута логичното се случи. По-добрият тим през първата част - Лудогорец, поведе в резултата. Сисиньо майсторски се освободи от играч на Шахтьор и стигна до аутлинията. Бразилецът сложи топката на крака на Марселиньо, който на празна врата опъна мрежата.

Втората част стартира с опасност пред вратата на участника в 1/8-финалите на Шампионската лига. В 47-ата минута само късметът и неумението на Горалски пред гола спасиха украинците от второ попадение. Джоди Лукоки центрира отдясно, състезател на Шахтьор се хвърли на шпагат, но намесата му бе неумела. Кълбото срещна гредата и попадна точно в Горалски, който пропусна от чиста позиция.

В 57-ата минута Зубков се възползва от центриране отляво и с плътен изстрел по земя изравни.


В 60-ата гредата за трети път се оказа верен помощник на Шахтьор. Мисиджан набра скорост и получи отличен изваждащ пас. Крилото без да се бави намери Жоао Пауло с остър пас успоредно на голлинията, но играч на украинците се хвърли и изби, като топката се спря в левия стълб.

В 63-ата минута Ферейра вкара втори гол за Шахтьор след технично изпълнение.

Седем минути по-късно Жоао Пауло възстанови равенството. Горалски изведе бразилеца на добра позиция, който с топовен шут не остави шанс на стража на противника, оформяйки крайното 2:2.

ЛУДОГОРЕЦ - ШАХТЬОР 2:2

1:0 Марселиньо 42
1:1 Зубков 57
1:2 Ферейра 63
2:2 Жоао Пауло 70

ЛУДОГОРЕЦ (първо полувреме): Броун, Сисиньо, Пластун, Форстър, Натанаел, Анисе, Дяков, Вандерсон, Марселиньо, Ковачев, Кешерю

ЛУДОГОРЕЦ (второ полувреме): Ренан, Лукаш Саша, Моци, Терзиев, Василев, Кампаняро, Горалски, Мисиджан, Лукоки, Янков, Жоао Пауло

ШАХТЬОР: 26. Шевченко, 34. Петряк, 5. Хочолава, 44. Ракицкий, 2. Бутко, 21. Патрик, 6. Степаненко, 11. Марлос, 7. Тайсън, 9. Дентиньо, 99. Бланко (Фред, Зубков)

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти