Трагедия! Почина Георги Марков

Поредна трагедия разтърси футболна България! Почина бившият национал на България и настоящ спортен директор на Септември (София) Георги Марков. Емблематичният бранител си отиде от този свят твърде млад - на само 46 години.

Кариерата си безкомпромисният защитник започва в родния Пирин (Гоце Делчев), където играе в периода 1990 - 1993 година. Следват три сезона в Ботев (Пловдив), преди да се премести в столицата. Между 1996 и 2000 година Марков е част от Локомотив (София), след което подписва с Левски. Първият му престой на “Герена” е между 2000 и 2003, като за кратко е пратен под наем в турския Трабзонспор.

През 2003-а се връща в “Надежда”, а година по-късно е обратно на “Георги Аспарухов”. Общо за Левски записва 127 мача, реализира три гола и два пъти става шампион и три пъти носител на Купата на България. Сезон 2005/2006 изкарва в гръцкия Ерготелис, след което следва трети престой при столичните “железничари”. Отказва се през 2011-а, на 39 години от футбола и с близо 350 мача в “А” група зад гърба.

За националния отбор на България Марков записва 36 мача, като единственият му гол с фланелката на “трикольорите” е повече от запомнящ се. На 9 юни 1999 година бранителят се разписва във вратата на Англия при домакинското равенство 1:1. Историческият сблъсък на “Армията” е и последният официален двубой на легендата Христо Стоичков с екипа на “лъвовете”, като именно Камата сложи топката на главата на Жоро Марков.

Поклон пред паметта му!

Sportal.bg изказва своите най-искрени съболезнования към близките и приятелите на Георги Марков.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти