Талант на Черноморец: Дано условията за футбол в Бургас да се подобрят, Ботев е най-добрата школа в България

Талант на Черноморец: Дано условията за футбол в Бургас да се подобрят, Ботев е най-добрата школа в България

Младият талант на Черноморец Георги Бъчваров е сред големите надежди на бургаския футбол. Той е продукт на школата на "акулите", като играе на поста ляв халф или нападател. В интервю за ANP младокът сподели, че се надява условията за младите футболисти в Бургас да се подобрят и добави, че според него най-добрата школа в България е тази на Ботев (Пловдив). 

- Кога започна да тренираш и през кои школи си преминал?

 - Първите ми стъпки във футбола бяха в отбора на Нефтохимик, като започнах да тренирам още от първи клас. В Нефтохимик играх доста години, но преди 2 години се преместих в тима на Черноморец, където се чувствам много добре.

 - Добри ли са условията за подготовка в бургаските школи и по-конкретно Черноморец?

 - За съжаление, условията за тренировки не са най-добрите. Въпреки това, аз и моите съотборници се съобразяваме с условията и даваме всичко от себе си. Като цяло, в Бургас няма много добри терени и това в някаква степен затруднява по-бързото ни развитие.

 - И все пак се появиха доста школи в Бургас, които са частни, какви са впечатленията ти от тях?

 - Това е така, наистина има доста нови по-малки школи. Но в тях не виждам реално голямо развитие на играчи, тъй като е много по-престижно да си в школите на Черноморец и Нефтохимик. В Бургас няма добри бази, но въпреки това аз се боря на терена и се надявам, че един ден нещата за футбола в Бургас ще се променят.

 - Коя според теб е най-добрата школа в България и защо?

 - За мен най-добрата школа в България е тази на Ботев. Виждам начина на игра, влагат много хъс и желание. Разбира се, качествата на момчетата са плод на много усилия и труд от страна на футболистите и треньорите. Базата на клуба е великолепна.

 - В школата на Ботев има доста момчета от Бургас, какви са впечатленията им?

 - Както казах, школата на Ботев е на много високо ниво и това в сериозна степен се дължи и на хубавата база и терени, които имат. Познавам се с доста от момчетата от Бургас, които тренират в Ботев и те са много доволни от условията, които им се предоставят за тренировка.

anp.bg

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти