Лудогорец продължи да вилнее мощно в плейофите (видео+галерия)

Лудогорец продължи да вилнее мощно в плейофите (видео+галерия)

Отборът на Лудогорец продължи да вилнее мощно в мачовете от плейофите на Първа лига. Българският шампион се наложи с 4:2 като гост над Ботев (Пловдив) в мач от 31-ия кръг от шампионата. По този начин "орлите" постигнаха пета поредна победа в първата шестица и се откъснаха на цели 11 точки от преследвача ЦСКА-София преди срещата на "червените" с Берое.

Ботев Пд - Лудогорец@@@

Диого Кампос изведе своя тим напред още в четвъртата минута, а в 22-ата Вандерсон изравни. В 29-ата минута разградчани стигнаха до пълен обрат чрез попадение на Кешерю, но радостта им бе кратка. В 41-ата минута Милко Георгиев изравни с дебютно за "канарчетата" попадение. В 72-ата минута Игор Пластун отбеляза с глава за 2:3, а шест минути по-късно името си сред голмайсторите записа и Шверчок - 2:4.

Двамата треньори бяха оставили на резервната скамейка част от основните си футболисти. Лудогорец пък за първи път излиза от първата минута с двата състезатели в атака - Клаудио Кешерю и Якуб Шверчок.

Ботев Пд - Лудогорец@@@

Двубоят стартира с гол във вратата на българския шампион. В четвъртата минута Тодор Неделев центрира от фаул, топката се удари в крака на Георги Терзиев и отиде право в Кампос, който я копна над хвърлилия се вратар Хорхе Броун - 1:0.

В 18-ата минута Вирджил Мисиджан сложи кълбото на главата на Якуб Шверчок, който пропусна да отбележи от чиста позиция.

Ботев Пд - Лудогорец@@@

В 22-ата минута Вандерсон вкара за 1:1 с техничен удар с вътрешната част на ходилото в далечния ъгъл. В ролята на негов асистент бе Швершок.

Седем минути по-късно "орлите" стигнаха до пълен обрат. Намиращият се в отлична форма Мисиджан проби по лявото крило и центрира към Клаудио Кешерю, който опъна мрежата майсторски с глава за 1:2. По този начин румънският голаджия записа 24-ия си гол от началото на шампионата, изпреварвайки с едно попадение Фернандо Каранга преди мача на ЦСКА-София с Берое.

Ботев Пд - Лудогорец@@@

Минути по-късно Шверчок пропусна да увеличи сериозно преднината на разградчани. Таранът пропусна под ъгъл сам срещу вратаря.

В 41-ата минута "канарчетата" изравниха чрез Милко Георгиев. Преди топката да стигне до него обаче имаше нарушение срещу Натанаел, но главният съдия го подмина с лека ръка. Вина за попадението има и Георги Терзиев, който бе елементарно преодолян.

Ботев Пд - Лудогорец@@@

Втората част започна с опасност пред вратата на домакините. Лукас Саша центрира остро към Шверчок, който отправи силен удар с глава, но за късмет на "жълто-черните" топката премина над напречната греда.

Ботев Пд - Лудогорец@@@

В 70-ата минута Кешерю изведе Шверчок сам срещу вратаря, но таранът пропусна отлична възможност. Полякът първо не успя да овладее добре, а после пропусна съотворилата му се възможност да шутира и по този начин равенството се запази.

В 72-ата минута Игор Пластун реализира с глава за 2:3, след центриране на Мисиджан от ъглов удар. Шест минути по-късно Шверчок сложи точка на спора. Джоди Лукоки намери прецизно своя съотборник, който засече отблизо за 2:4.

Набезите на българския шампион не спряха дотук. В следващите няколко минути Лудогорец притисна своя опонент и създаде две опасности, но Шверчок пропусна.

В 88-ата минута Светослав Дяков бе изгонен за получени два жълти картона, респективно червен, като вторият бе за бавене на игра.

В минутите до края двубоят се доиграваше и не се случи нищо интересно.

БОТЕВ ПД - ЛУДОГОРЕЦ 2:4

1:0 Кампос 4


1:1 Вандерсон 22

1:2 Кешерю 29

2:2 Георгиев 41

2:3 Пластун 72

2:4 Шверчок 78


БОТЕВ ПД:

22. Кайзер, 28. Филипов, 18. Терзиев, 3. Пиргов, 24. Марин, 6. Алваро, 7. Бризола, 8. Неделев, 9. Гомес, 26. Георгиев, 9. Кампос

ЛУДОГОРЕЦ:

1. Браун, 6. Натанаел, 8. Лукас Саша, 5. Терзиев, 32. Пластин, 10. Кампаняро, 44. Горалски, 28. Кешерю, 70. Шверчок, 93. Мисиджан, 88. Вандерсон



МИНУТА ПО МИНУТА

ВСИЧКИ МАЧОВЕ НА БОТЕВ (ПЛОВДИВ)
ВСИЧКИ МАЧОВЕ НА ЛУДОГОРЕЦ
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ

Снимки: Марин Маринов, Sportal.bg

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти