Разликата стана огромна! ЦСКА-София "хвърли кърпата" за титлата в Стара Загора (видео+галерия)

Разликата стана огромна! ЦСКА-София "хвърли кърпата" за титлата в Стара Загора (видео+галерия)

Пет кръга преди края на първенството ЦСКА-София се сбогува с шансовете си за титлата, след като завърши 1:1 при гостуването на Берое в мач от 31-ия кръг на Първа лига и вече изостава на 10 точки зад лидера Лудогорец. Станислав Манолев откри резултата в 55-ата минута, а Педро Еуженио изравни от дузпа в 63-ата минута.

В този двубой реферът Станислав Ставров можеше да отсъди още три 11-метрови наказателни удара, но предпочете да не го прави. Първо той подмина нарушение срещу Фернандо Каранга, а след това на два пъти не отсъди такова за фаулове на Чорбаджийски срещу Мартин Райнов и Педро Еуженио.

Берое - ЦСКА-София@@@

В този мач наставникът на червените Стамен Белчев извърши някои промени в състава. Като титуляр стартира младият Валентин Антов, който игра като вътрешен полузащитник. На пейката останаха Рубен Пинто, Енрике и Бодуров. Последните двама влязоха през втората част.

За Берое пък не игра Мартин Камбуров.
 


Срещата започна с натиск на Берое. Педро Еуженио стреля опасно от границата на наказателното поле още в 57-ата секунда, но над вратата. В петата минута и Бригидо опита да изненада Черниаускас, но вратарят без проблем улови.

В 10-ата минута червените с основание претендираха за дузпа за нарушение срещу Фернандо Каранга, но реферът Станислав Ставров остана безмълвен. В ответната атака Чорбаджийски изблъска в гърба Райнов, който щеше да вкара с глава в празната врата, но съдията отново не посочи бялата точка.

Берое - ЦСКА-София@@@

В 14-ата минута червените организираха добра атака отляво, при която Александър Георгиев центрира на задната греда към Манолев, който стреля отлично от воле, но покрай вратата. Девет имнути по-късно ЦСКА-София като по чудо не откри резултата. Алберг се възползва от грешка в зелената отбрана, отне топката и изведе Каранга сам срещу вратаря. Бразилецът обаче си пое лошо топката, а после стреля твърде слабо, за да вкара и Адамович изчисти на два метра пред голлинията.

Берое - ЦСКА-София@@@

В 34-ата минута и Берое създаде чисто голово положение. Еуженио бе изпуснат отдясно в наказателното поле и стреля от десетина метра, но в аут. В тази ситуация обаче Еуженио можеше и трябваше да подаде към оставения абсолютно непокрит на пет метра фронтално срещу вратата Боби Цонев, но прояви егоизъм и провали атаката.

В 39-ата минута Еуженио намери непокрития Цонев, но българският халф не овладя добре на гърди и не успя да стреля от 6-7 метра.

Берое - ЦСКА-София@@@

Секунди след началото на втората част Чорбаджийски задържа за ръката Педро Еуженио в наказателното поле, но Ставров отново прецени да не отсъжда 11-метров наказателен удар.

Така се стигна до 55-ата минута, в която гостите откриха резултата. Алберг центрира от корнер, топката бе избита извън наказателното поле. Последва шут на Георгиев, който Аргилашки изби, но при добавката Манолев вкара под гредата - 1:0 за ЦСКА-София.

Радостта на гостите бе само осем минути, тъй като Берое бързо изравни. Заралии разиграха добре в наказателното поле на гостите, Борислав Цонев получи извеждащ пас сам срещу вратаря, Барт го събори и този път Ставров правилно посочи бялата точка. С дузпата се нагърби Педро Еуженио, който без проблем реализира за 1:1.

Берое - ЦСКА-София@@@

В 71-ата минута наставникът на гостите Стамен Белчев извади Фернандо Каранга за сметка на Енрике. Голмайсторът на червените се ядоса, че бе заменен и го показа чрез жестове. В тези минути в игра се появиха Бодуров, Енрике и Джеси, но темпото спадна, двата отбора като че ли се примириха с равенството и повече сериозни опасности не бяха създадени.

Берое - ЦСКА-София@@@

БЕРОЕ - ЦСКА-СОФИЯ 1:1

0:1
Станислав Манолев 55
1:1
Падро Еуженио 63

БЕРОЕ:
23. Аргилашки, 3. Желев, 7. Райнов, 8. Охене, 10. Цонев, 11. Бандаловски, 16. Адамович, 18. Бригидо, 20. Леони, 26. Хаджиев, 77. Еуженио

ЦСКА-СОФИЯ: 30. Черниаускас, 4. Чорбаджийски, 7. Бланко, 9. Каранга, 10. Алберг, 11. Манолев, 16. Лое, 18. Георгиев, 23. Дюлгеров, 25. Барт, 26. Антов

МИНУТА ПО МИНУТА

ВСИЧКИ МАЧОВЕ НА БЕРОЕ
ВСИЧКИ МАЧОВЕ НА ЦСКА-СОФИЯ

ГОЛМАЙСТОРИ

КЛАСИРАНЕ

снимки: Иван Йочев, Sportal.bg

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти