Куриозен мач! Божинов си вкара автогол, изпусна дузпа и върна ЦСКА-София на върха (видео+галерия)

ЦСКА-София се върна на върха, след като надигра с 2:0 Ботев (Враца) в мач от 9-ия кръг на Първа лига, който се проведе в Монтана. С основна заслуга за червената победа бе звездата на врачани Валери Божинов, който първо си отбеляза автогол в 13-ата минута, а в началото на второто полувреме пропусна и дузпа. Второто попадение за червените пък реализира Али Соу в 38-ата минута.

129 Ботев (Враца) - ЦСКА-София

Двата отбора си разделиха по едно полувреме. Първото бе изцяло за ЦСКА-София, в което тимът дръпна с преднина от два гола, но през втората част футболистите на Ел Маестро тотално отстъпиха инициативата и трябва да са благодарни, че не само не получиха гол, а и стигнаха до победата.

За този двубой наставникът на гостите извърши четири промени в титулярния състав. На пейката останаха Мауридес, Жоржиньо, Кристиян Малинов и Секулич за сметка на Али Соу, Тиаго, Бикел и Перейра.

Валери Божинов пък поведе атаката на домакините, но това не бе неговият ден.

Срещата започна с натиск на гостите, но в първите минути те не успяха да стигнат до някакво по-сериозно положение. Така дойде 13-ата минута, в която странни прояви на домакинския страж Костов и Валери Божинов доведоха до автогол на втория.

В тази ситауция Бодуров изведе Али Соу сам срещу вратаря, но нападателят на червените не си спря добре топката и Красимир Костов без проблем я улови. После стражът на домакините изненадващо излизе извън наказателното поле с топка в ръка и заложи да изпълни някакво нарушение, каквото нямаше. Реферът правилно разчете нещата и отсъди фаул в полза на ЦСКА-София на 18 метра от голлинията. Десподов стреля, топката се отби в гредата и нямаше да влети в мрежата, но Божинов се засили да покрива другия ъгъл и в опита си да го стори, си вкара автогол.

Ботев отговори в 19-ата минута, когато Петър Атанасов прониза Черниаускас, но попадението бе отменено заради тънка засада. Секунди по-късно червените бяха близо до втори гол след набег на Десподов отдясно, но успоредният му пас дойде твърде дълъг за Соу, който не успя да засече в празната врата.



В 31-ата минута Черниаускас изби страхотен шут на Апостолов от над 25 метра.





По-активната игра на ЦСКА-София продължи и в 38-ата минута футболистите на Ел Маестро вкараха за втори път. Дълго разиграване пред наказателното поле на домакините завърши с пас на Едвин Джеси към изскочилия от дълбочина Али Соу и таранът на гостите реализира с мощен шут от близка дистанция останал очи в очи с Костов.



ЦСКА-София започна лежерно втората част и в 54-ата минута Ботев можеше да се върне в мача, но Божинов пропусна дузпа. Тя бе отсъдена за нарушение на Чорбаджийски срещу Петър Атанасов, който получи извеждащ пас именно от Божинов, но звездата на врачани стреля в гредата от бялата точка.

След тази ситуация врачани взеха изцяло инициативата, създадоха не малко положения, но така и не успяха да реализират. С няколко добри отигравания се отличи именно Божинов, който в тези минути се върна по-назад, за да може да поема топката от защитата.




В 63-ата минута Божинов опита да вкара със задна ножица, но нацели с топката главата на Чорбаджийски. В ответната атака Али Соу излезе сам срещу вратаря за пореден път, но вместо да шутира, опита да финтира противников бранител, и пропиля положението.



Малко по-късно, в 71-ата минута, и другата звезда на Ботев - Валери Домовчийски, направи невероятен пропуск. Резервата Юли Ненов преодоля Ангел Лясков и пусна успоредно по земя към юношата на Левски, който стреля от два метра в горната греда, а не в празната врата. Дори да бе реализирал обаче, попадението нямаше да бъде зачетено, тъй като страничният рефер Веселин Мишев вдигна флага за засада.



В 75-ата минута Ботев като по чудо не вкара гол. Ненов отново преодоля Лясков и центрира опасно. Дюлгеров подложи крак и топката тръгна към мрежата на червените, но Черниаускас се хвърли и я улови на голлинията.



До края домакините продължиха да атакуват и опитаха няколко удара от дистанция, но те не сполучиха. От своя страна гостите имаха възможност да организират не малко на брой контраатаки в разредената отбрана на врачани, но прекаленото много грешки, дошли от лежерния подход на играчите в предни позиции, не им позволиха да сътворят нещо по-интересно.



БОТЕВ (ВРАЦА) - ЦСКА-СОФИЯ 0:2

0:1

Валери Божинов 13 авт.

0:2

Али Соу 38

БОТЕВ (ВРАЦА):

33. Костов, 11. Васев, 58. Фиданин, 86. Божинов, 37. Керчев, 6. Гаджев, 71. Стоев, 19. Михайлов, 88. Апостолов, 26. Иванов, 10. Атанасов

ЦСКА-СОФИЯ:

30. Черниаускас, 25. Перейра, 4. Чорбаджийски, 5. Бодуров, 14. Лясков, 6. Пинто, 16. Бикел, 19. Десподов, 20. Тиаго, 8. Джеси, 22. Соу

МИНУТА ПО МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
ГЛЕДАЙТЕ ТУК!


снимки: Емона Цончева, Sportal.bg
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти