Лудогорец и Ботев също се впускат в битката за Купата на България

Лудогорец и Ботев също се впускат в битката за Купата на България

Шампионът Лудогорец започва днес участието си в турнира за Купата на България. Вчера място на осминафиналите си осигуриха Левски, ЦСКА-София, Локомотив (Пловдив), Витоша (Бистрица), Локомотив (София), Берое, Етър и Струмска слава. Дншената програма от фазата на 1/16-финалите включва 5 мача, като освен разградчани в надпреварата се включват още 4 елитни тима - Ботев (Пловдив), Черно море, Дунав и Ботев (Враца).

Лудогорец ще гостува на втородивизионния Несебър от 16:00 часа и не е изненада, че старши треньорът Пауло Аутуори ще направи няколко промени в състава в сравнение с победата в Коматево преди няколко дни. Очаква се шанс като титуляр да получи Якуб Шверчок, а от първата минута може да започне и бразилското попълнение Жуниор Брандао.
Домакините от Несебър няма да могат да разчитат на голмайстора си Иван Цачев, който е наказан. Тимът се представя колебливо от началото на сезона и има 8 точки след 8 кръга във Втора лига.

Носителят на трофея за 2017 година Ботев (Пд) излиза в София срещу ЦСКА 1948. “Канарчетата” ще бъдат без контузените Кристиан Димитров и Радослав Терзиев, а старши треньорът Николай Киров планира за първи път през сезона да пусне Димитър Пиргов. Иван Чворович, Джонатан Перейра и Васил Шопов също ще стартират в двубоя на “Васил Левски”.

Много неизвестни крие мачът между един от фаворитите във Втора лига Арда и Черно море. Дунав ще гостува на Локомотив (Горна Оряховица), а Черноморец (Балчик) ще е домакин на Ботев (Враца).

Купа на България, 1/16-финали:

От 16:00 часа:

Несебър - Лудогорец

Арда - Черно море

От 17:00 часа:

Локомотив (ГО) - Дунав

От 18:00 часа:

Черноморец (Балчик) - Ботев (Враца)

От 19:00 часа:

ЦСКА 1948 - Ботев (Пловдив)

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти