Предстои най-мащабният сезон в плажния футбол

Предстои най-мащабният сезон в плажния футбол
С турнира за Междуконтиненталната купа по плажен футбол в Дубай по традиция бе закрит сезонът в този спорт. По време на събитието световната федерация организира серия от мероприятия, на които обяви проекта за календар през следващата година. Това стана пред представители на всички държави, развиващи атрактивния спорт, като сред тях бе и старши треньорът на България - Симеон Христов.

Сезон 2019 в плажния футбол ще бъде най-мащабният от всички досега в историята на най-бързо развиващата са разновидност на футбола. През следващата година предстоят няколко големи и значими световни събития, както и множество други континентални надпревари. Гвоздеят догодина ще е световното първенство, което ще се проведе в Асунсион (Парагвай) през ноември. Събитието ще събере 16-те най-добри състава от всички континенти, които ще си оспорват най-значимия трофей на планетата за 20-и път.

Други две големи събития предстоят в Сан Диего и Минск. Бийч сокърът ще бъде част от първите в историята Световни плажни игри, домакинството на които е поверено на Сан Диего, а пък в столицата на Беларус за втори път ще се проведе Европейска олимпиада.

Квалификациите за Мондиала в зона Европа ще се проведат в Москва между 19 и 28 юли, където се очаква над 30 отбора да спорят за петте континентални квоти  за финалите в Парагвай. Испания или Италия пък ще приеме тимовете, желаещи да получат квота за игрите в Сан Диего, а това ще стане от 5 до 12 май.

ЕВРО лигата, в която България завърши на трето място в Дивизия Б през миналия сезон, запазва същия формат и за да излъчат носителя на титлата на Стария континент, отборите ще минат през два етапа. Турнирите от груповата фаза ще се проведат на познати места - Алгеро (Италия), Назаре (Португалия) и най-вероятно един измежду Рощок (Германия) и Баку (Азербайджан). Финалите на надпреварата пък за първи път ще са на португалска земя, а домакин ще е Фигуейра Да Фоз.

Най-големият форум в клубния плажен футбол отново е поверен на португалския град Назаре, където от 30 май до 9 юни за трета поредна година ще бъде определен носителя на трофея в Шампионската лига. За първи път, по желание на УЕФА, бе въведена ранкинг класация, която ще разпределя квотите на отборите в основния кръг от надпреварата. България получи едно гарантирано място сред най-добрите тимове на континента, което по право получава шампионът на страната.

Тези и още много други мероприятия като Междуконтинентални купи за национални отбори и клубове, Средиземноморски игри, традиционни купи и турнири, правят следващия спортно-състезателен сезон в плажния футбол най-натоварения и динамичен в историята и предизвикателство към всички свързани с него.
 
Наградиха най-добрите играчи в плажния футбол

На традиционната гала вечер на звездите в плажния футбол в Дубай бяха раздадени награди в различни категории. За най-добър играч за 2018 г., според анкетата сред всички треньори и капитани на националните отбори, бе избран испанецът Илоренц Гомес, който изпревари за най-ценния приз бразилците Бруно Ксавиер и Датиня. Наставникът на Бразилия Жилберто Коста пък бе определен за най-добър сред колегите си.
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти