Академик и Павликени не се победиха в отложен мач

Академик и Павликени не се победиха в отложен мач

В отложен двубой от 6-ия кръг на Северозападната Трета лига Академик и Павликени си вкараха по два гола в Свищов. Домакините трябва да съжаляват, че изпуснаха победата. Те бяха по-добрият отбор през целия мач, но не реализираха положенията си. В 28-ата минута футболистите на Академик поведоха в резултата, когато Сонер Хюсеин изведе Лилян Маринов сам срещу вратаря и полузащитникът не сгреши. Гостите веднага отвърнаха с опасен шут на Стефан Гинчев. „Студентите“ обаче създадоха ситуации, които Пламен Илиев, Кристиян Иванов и Хюсеин пропиляха.

След почивката действията на терена не претърпяха промяна. Противно на случващото се, в 61-ата минута Кристиян Райчев стреля от границата на наказателното поле и равенството бе възстановено. Около четвърт час по-късно Гинчев изпълни фаул от 30 метра и топката премина под плонжа на свищовския вратар Иван Христов за 1:2. В 87-ата минута Георги Горанов центрира от корнер и Кристиян Иванов изравни с глава.

„Доволен съм от старанието на моите футболисти през целия полусезон. Завършихме първия дял от първенството с повече точки от предишните години. Можеше да имаме още по-голям точков актив. Младостта и липсата на опит обаче си казаха думата. Върху това ще работим през втория дял от шампионата. Благодарен съм на момчетата за желанието, което проявяват в тренировките и мачовете“, коментира треньорът на Академик Евгени Маринов.

Последвайте каналите ни в:

Още от Трета лига

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти