Хитрино вкара три на Септември (Тервел)

Хитрино вкара три на Септември (Тервел)

Хитрино за десет минути спечели двубоя със Септември 98 (Тервел) в среща от 13-ия кръг на Трета лига – Североизток . Мачът се игра на градския стадион „Панайот Волов" в Шумен при доста студено време, наблюдаван от 50-ина верни привърженици от Хитрино. В 29-ата минута домакините поведоха с гол, реализиран от Ивелин Василев.

В 31-ата минута след самостоятелен рейд на Мехмед Сабри удвои, а в 40-ата минута след разбъркване в наказателното поле на гостите вкараха трети гол чрез централния защитник Даниел Желев. Въпреки головото си предимство играта на Хитрино не бе кой знае колко над тази на гостите от добруджанския град. До головете играта беше равностойна с два-три пропуска и пред двете врати.

Най-напред Васил Христов нацели гредата на гостите, след това дойдоха пропуските на Ивелин Василев, Мехмед Сабри и Христо Александров. В защита Васил Христов, Максим Недев, Даниел Желев и Боян Николов бяха трудно пробиваеми, но въпреки това Дейвид Венциславов, Мартин Кирилов и Пламен Панайотов отправиха няколко опасни удара към вратата на Дилян Димов.

През втората част добруджанци се вдигнаха на щурм. Те вече нямаха какво да губят и единствената им цел беше да се опитат да превземат вратата на Хитрино. Въпреки че на моменти играта предимно се водеше в половината на хитринчани, те и така не можаха да оползотворят надмощието си. Голът на честа падна в 89-ата минута след самостоятелен рейд на Дейвид Венциславов.

В следващия ХIV кръг – 24 ноември (събота) Хитрино приема на стадион „П.Волов“ тима на Ботев (Нови пазар), а Септември 98 (Тервел) гостува на Калиакра (Каварна).

/Салим Селих/

Последвайте каналите ни в:

Още от Трета лига

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти