Ботев (Пд) с нова офанзива за Косоко, Чворович си тръгва

Ботев (Пд) с нова офанзива за Косоко, Чворович си тръгва

Двама играчи са приоритет в зимната селекция на Ботев (Пд) - Омар Косоко и Еберт Кардосо. Бразилският бранител е свободен агент (25 г.), като през пролетта е играл в украинския Стал. Между неговия мениджър Иво Димов и Ботев обаче има неуредени финансови въпроси, поради което все още няма подпис с Кардосо. Иначе той е одобрен от треньора Николай Киров.

Левият бек е бил съотборник в Стал с десния краен бранител на “канарчетата” Джонатан Перейра, който също е бразилец. Косоко пък бе желан от Ботев още през лятото. Тогава “жълто-черните” се надяваха бившият им футболист да разтрогне с арабския Ал Фуджайра и да подпише с тях. Това обаче не се случи.

Сега Ботев пак е предприел офанзива за Косоко, който има договор с клуба от Емирствата до 2020 г. Според запознати пловдивчани ще се разделят още през зимата с вратаря Иван Чворович. Те нямат намерение да му предлагат нов договор. Настоящият му изтича през лятото. “Канарчетата” ще продължат да налагат поляка Даниел Кайзер (26 г.), който остави добри впечатления и подписа нов договор. По-различна е ситуацията с Радослав Терзиев и Стивън Петков. И двамата са получили предложения за нови контракти, но засега те не са дали положителен отговор.

"Тема спорт"

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти