Грандиозен провал на безобразен Лудогорец в Стара Загора (видео+галерия)

Първенството в Първа лига бе подновено със сензационен резултат и грандиозен провал на шампиона Лудогорец, който завърши 0:0 при гостуването си на последния Верея в първи мач от 21-ия кръг на шампионата. Разградчани пропиляха няколко сериозни положения чрез Марселиньо и Кешерю, но като цяло играта на отбора бе под всякаква критика и затвърди потресаващата форма на абсолютно всички футболисти, която си пролича още в зимните контроли на тима.

74 Верея - Лудогорец

В 71-ата минута Кешерю успя да прати топката в мрежата на домакините, но попадението бе отменено заради спорна засада. Това бе една от малкото по-добри изяви на румънеца, който заедно с Марселиньо бяха неузнаваеми през всичките 95 минути. Кешерю стоеше в перманентна засада, заради което провали куп атаки на съотборниците си. Бразилецът пък допусна нетипични за него множество елементарни грешки при подаванията си, което със сигурност допринесе за безличната игра на Лудогорец в предни позиции през целия мач.

Верея, който заема последното място в групата, започна без нито един български футболист в стартовия си състав и с много нови попълнения, но тимът не се притесни от този факт и не позволи да бъде надигран кой знае колко убедително от шампиона на България.

74 Верея - Лудогорец

Срещата започна с натиск на гостите, но в първите минути той бе по-скоро хаотичен. Марселиньо опита изстрел от воле в 3-ата минута, който излезе на метри в аут. Първата реална голова възможност дойде в 12-ата минута, когато Лукоки надбяга бранителите в синьо и опита да прокара топката покрай Ганев, но стражът на Верея излезе добре и изби.

В 24-ата минута Марселиньо стреля отново, но пак не затрудни Ганев и вратарят на домакините без проблем улови.

74 Верея - Лудогорец

След половин час игра Лудогорец успя малко по-сериозно да застраши домакинската врата. Вандерсон шутира от границата на наказателното поле, а Ганев изби в корнер. След неговото изпълнение Недялков отклони с глава към Марселиньо, но бразилецът направи по-трудното и от метър на празна врата стреля над напречната греда.


В 44-ата минута Марселиньо направи още един сериозен пропуск. Лукоки проби и центрира отдясно, последва разбъркване в наказателното поле, след което топката достигна до бразилеца. Той я овладя на гърди и стреля от пет метра с левия крак, но високо над вратата.



Първото положение за втората част отново бе пред вратата на Верея. В 56-ата минута Лукоки овладя центриране на Марселиньо и стреля с десния крак, Ганев изби, топката рикошира в крака на Вандерсон и излезе покрай дясната греда.





В 71-ата минута Кешерю успя да бутне топката в мрежата на Верея, но попадението бе отменено заради спорна засада. В 76-ата минута Вандерсон проби отлично отляво и пусна към Кешерю в една от малкото добри атаки на орлите. Румънецът, който и в този мач затвърди слабата си форма от контролите, направи сериозен пропуск, стреляйки от границата на малкото наказателно поле в аут.



До края на срещата Лудогорец опита да наложи някакъв по-сериозен натиск, но това не му се отдаде. Все пак в 90-ата минута Кешерю можеше да донесе победата на своя отбор, но сантиметри не му достигнаха да засече в празната врата прострелно центриране отдясно.



ВЕРЕЯ - ЛУДОГОРЕЦ 0:0

ВЕРЕЯ:

22. Генадий Юриевич Ганев, 4. Мачадзе, 15. Василиев, 33. Жосуе Нтойа, 21. Рубин, 8. Василиевич, 18. Доброволски, 88. Рудика, 77. Ковальов, 9. Ризванович, 3. Коуроупис

ЛУДОГОРЕЦ:

23. Илиев, 3. Недялков, 4. Сисиньо, 18. Дяков, 28. Кешерю, 30. Моци, 44. Горалски, 84. Марселиньо, 88. Вандерсон, 90. Форстър, 92. Лукоки

снимки: Иван Йочев, Sportal.bg

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички