Гледай на живо

Какво е настроението в националния отбор по ръгби на България преди сблъсъка със Сърбия

Ботев удари "тигрите" в първия си мач след цикъла "Божинов" (видео)

Отборът на Ботев (Враца) започна с победа пролетния дял от шампионата в Първа лига. Футболистите на Сашо Ангелов излъгаха с 1:0 Витоша (Бистрица) в първата си официална среща след раздялата със звездата Валери Божинов. В герой на мача се превърна Валери Домовчийски, който завърши по чудесен начин атака на врачани, която може да мине за образец в родния футбол.

Първата опасност в срещата се откри пред гостите. В третата минута Четин Садула излезе на стрелкова позиция, но Красимир Костов отби с тяло. След последвалия корнер дойде нов удар на "тигрите", който обаче не намери целта.

В 20-ата минута капитанът на Ботев Валери Домовчийски получи пас зад защитата на Витоша и намери вратата с премерен удар. Правилно обаче попадението на домакините не бе зачетено, тъй като опитният нападател бе в положение на засада при подаването към него.

Последваха много скучни минути на стадиона във Враца. В 33-ата минута Ивайло Лазаров пробва мерника си от свободен удар, а домакините "отговориха" с далечен изстрел, преминал покрай вратата на "тигрите". В 42-ата минута Лъчезар Котев потърси мрежата с шут от двайсетина метра, но топката излезе в аут.

Втората част започна в бавното темпо на първата. Картината се промени в 61-ата минута, когато Домовчийски откри резултата. Бившият играч на Левски завърши с прецизен изстрел с левия крак чудесна многоходова акция на Ботев - 1:0 за тима на Сашо Ангелов.

Попадението донесе оживление в играта на "зелените". В 69-ата минута Петър Атанасов пробва рефлекса на стража Християн Василев от воле, но последният изби в ъглов удар.

В 80-ата минута Атанасов отново докосна гола, но отново Василев спаси мрежата си. Този път вратарят отрази изстрела с крак. В последната минута от редовното време от игра бе изгонен Ивайло Михайлов от врачани, който влезе грубо в краката на Кристиян Кочилов в средата на терена.

БОТЕВ - ВИТОША 1:0
 

1:0 Домовчийски (61)

Стартовите състави:

Ботев:

Костов, Васев, Домовчийски, Керчев, Генов, Стоев, Михайлов, Миланов, Апостолов, Иванов, Атанасов.

Витоша:

Василев, Гьонов, Кутев, Садула, Милчев, Купенов, Котев, Лазаров, Попев, Милев, Христов.



КЛАСИРАНЕ

МИНУТА ПО МИНУТА

ГЛЕДАЙТЕ ТУК
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти