Чорбаджийски: Мечтаем да станем шампиони, имаме малко да избутаме

Чорбаджийски: Мечтаем да станем шампиони, имаме малко да избутаме

Централният защитник на ЦСКА-София - Божидар Чорбаджийски, заяви че отборът му не е спрял да вярва в спечелването на титлата.

На 24 май ЦСКА-София е домакин на Ботев (Пловдив), който го елиминира по болезнен начин именно на "Българска армия" в полуфиналите за Купата. По същото време Лудогорец домакинства на Черно море в Разград, където победа за разградчани ще им донесе осма поредна титла на България.

"Единственото, за което съжалявам, е, че не успяхме по-рано през сезона да вземем поне един от важните мачове. Тези загуби с автоголове срещу Левски, ако бяхме взели по една точка от тях, сега щяхме да водим с една пред Лудогорец. Яд ни е, но няма връщане назад. Продължаваме да мечтаем", заяви Чорбаджийски пред "Диема".

 

 

"Амбициите ми са да бъдем шампиони тази година, но това е Божа работа. Има още малко да избутаме.

Радващо е, че не допускаме голове в последните мачове. Самият футбол, който играем под ръководството на Добри Митов и Люпко Петрович, е съвсем различен от този, който изповядваше предишният треньор (Любослав Пенев - б.р.).

Съвсем нормални са тези резултати. ЦСКА винаги е бил тим, който не допуска много голове. През първата половина от шампионата пуснахме само 4-5 гола. Това е най-важното, за да взимаш сигурни точки. Повечето пъти дори са три, защото ЦСКА в почти всеки мач вкарва", добави защитникът.

"Ние сме професионалисти - който е здрав, който може да помогне на отбора, го прави. Имаше доста голям период от сезона, в който и аз не играех. Нямам предпочитания, важното е да излезеш и да си свършиш работата. В перфектни взаимоотношения съм с всички в отбора. Показахме в последните 4-5 мача, че сме колектив. Този колектив ни тласка напред, защото няма какво толкова да постигнеш с 2, 3, 5 тренировки. Важното е да си сплотен, при нас го има. Има настроение във всяка тренировка, всеки ден си помагаме и на терена, и извън него.

"Психически най-вече резултатът, който обърна каруцата за нас в позитивен смисъл, беше срещу Черно море. Оттогава натрупахме самочувствие, Лудогорец загуби мач. Може би си повярвахме повече, започнахме да играем по-добре от мач на мач. Може би откриващите 10-15 минути в двубоя срещу Лудогорец, когато изпуснахме да вкараме гол. Ако го бяхме сторили, мачът щеше да се отвори и тогава нищо не се знаеше. Титлата ставаше реална. Не че сега не е, но не зависи само от нас", завърши Чорбаджийски.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти