ЦСКА-София надви Ботев Пд, но за трета поредна година е в подножието на върха (видео)

След гол на Жоржиньо в 90-ата минута ЦСКА-София спечели с 1:0 домакинството си на Ботев (Пловдив) в мач от последния кръг на Първа лига, но успехът не бе достатъчен на червените да триумфират с титлата на България. Домакините се нуждаеха от победа в своя двубой и загуба или равен на Лудогорец срещу Черно море в Разград, но орлите спечелиха с 4:1 и така завършиха сезона с точка преднина пред втория ЦСКА-София.

За червените това бе трети пореден сезон, в който остават в подножието на върха.

Иначе канарчетата бяха дошли на "Армията" без част от титулярите си - Кристиян Димитров не попадна в групата, а Антонио Вутов изтърпяваше наказание. В началото на втората част пък наставникът на канарчетата Николай Киров смени опитните Ничев и Неделев, а в игра се появиха младите Запро Динев (19 г.) и Станислав Шопов (17 г.), които се присъединиха към 18-годишния титуляр Кристиан Добрев.


Изненадващо срещата започна с голово положение за гостите. В 4-ата минута Крис Добрев преодоля двама футболисти на червените и подаде към непокрития Еберт Кардосо, който стреля от точката на дузпата, но Черниаускас изби.

В 19-ата минута канарчетата организираха нова добра атака отдясно, която завърши с шут на Неделев от 22-23 метра, а Черниаускас изби в корнер. В ответната атака и Тиаго опита да вкара с удар от подобна дистанция, но Кайзер улови.



В 25-ата минута ЦСКА-София като по чудо не откри резултата. Евандро направи двойно подаване с Али Соу и центрира отдясно по земя към непокрития Тиаго, който от три метра не уцели празната врата. Девет минути по-късно Джеси шутира от границата на наказателното поле, но покрай лявата греда.

Три минути след началото на втората част канарчетата останаха без своята звезда Тодор Неделев, който поиска смяна. Малко по-късно двата тима си размениха по една опасна атака. Първо Ботев организира такава, която завърши с прострелно центриране отляво, но Черниаускас се хвърли и със сетни сили пресече подаването към намиращия се на празна врата Доре. Домакините отговориха с шут на Тиаго от 7-8 метра, който обаче не се получи по най-добрия начин и излезе в аут.



Около 55-ата минута канарчетата изпълниха четири последователни корнера. След последния Доре стреля добре с глава, но в аут.

В 75-ата минута ЦСКА-София създаде най-чистата си голова възможност до този момент. Центриране отдясно намери непокрития Пинто, който овладя на гърди и стреля от 10 метра в напречната греда. Последва добавка на Томаш с топовен шут от 13-14 метра, но Кайзер някак изби. Секунди по-късно Томаш отново застраши вратаря на Ботев след удар с глава, но Кайзер се разтегна и изби.

Все пак червените успяха да вкарат гол в 90-ата минута, когато Жоржиньо се разписа с глава след центриране от корнер. Реферът вдигна 6-минутно продължение, в което Ботев опита да наложи натиск и на няколко пъти пробва да застраши червената врата след центрирания и удари от далечна дистанция, но ЦСКА-София ударжа своята преднина. В заключителните секунди тя можеше да набъбне и на 2:0 след контраатака, при която четирима в червено се озоваха срещу двама в жълто-черно, но голмайсторът Жоржиньо не отигра по най-добрия начин и пропиля отличната възможност за второ попадение.

ЦСКА-СОФИЯ - БОТЕВ (ПЛОВДИВ) 1:0

1:0
Жоржиньо 90

ЦСКА-СОФИЯ: 30. Черниаускас, 2. Атанасов, 4. Чорбаджийски, 3. Жеферсон, 24. Томаш, 16. Бикел, 6. Пинто, 10. Евандро, 20. Тиаго, 8. Джеси, 22. Соу

БОТЕВ ПД: 22. Кайзер, 28. Филипов, 3. Пиргов, 2. Перейра, 24. Марин, 6. Ничев, 17. Балтанов, 8. Неделев, 11. Добрев, 66. Кардосо, 7. Тонев
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти