Голмайстор №1 на Лудогорец отива в Турция

Голмайстор №1 на Лудогорец отива в  Турция

Голмайсторът на Лудогорец Клаудиу Кешерю е пред трансфер турския Трабзонспор, твърди Фанатик. Турският клуб е готов да изпълни желанието на румънския футболист и да му предложи заплата от 1,2 милиона евро. Нападателят влезе в последната година от своя договор с Лудогорец и отпадането от Шампионска лига го е убедила да напусне българския шампион. Трабзонспор е готов да плати 500 хиляди евро на българския клуб за 32-годишния футболист.

Румънският национал има 105 гола във всички турнири с екипа на Лудогорец, което го прави топ реализатор на тима през последните осем години, след като клубът влезе в елита на България, където се превърна тотален хегемон.

 

Нападателят се превърна във водещ реализатор на родното първенството през последните четири сезон с актив от 87 гола. В тях два пъти стана голмайстор на Първа лига през  2017 г. и 2018 г.,  когато отбеляза съответно 22 и 26 гола. Другите два сезона пък беше подгласник на Мартин Камбуров през 2016 г., и Станислав Костов през 2019 година. Първият път с 15 гола, а миналия сезон с 20 попадения. След първите два кръга на този шампионат Кешерю е лидер при стрелците с четири попадения.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти