Нов герой спря пропадането на Ботев (Пловдив) в отсъствието на Неделев (видео)

Ботев (Пловдив) надигра с 2:1 Витоша (Бистрица) в мач от 7-ия кръг на efbet Лига и по този начин прекъсна лошата си серия от четири поредни шампионатни двубоя без победа.



В герой за канарчетата се превърна хърватинът Марко Перван (22, 60), който отбеляза и двете попадения, а веднъж нацели и гредата. За гостите от Бистрица се разписа Илия Димитров (33).

Като цяло пловдивчани имаха доста шансове за още един-два гола, но при повече късмет Витоша можеше да си тръгне с точка, тъй като в 62-ата минута Кабов стреля в напречната греда.

Успехът за пловдивчани е още по-ценен от гледна точка на това, че те играха без голямата си звезда Тодор Неделев, който се контузи на вчерашната тренировка.

Иначе двата отбора си размениха по една опасна атака в началото на срещата. В 3-ата минута Василев изби остро центриране по земя на Тонев отляво. В ответната атака Запро Динев надбяга Пиргов и стреля от границата на наказателното поле, а Аргилашки боксира в корнер.

В 9-ата минута бистричани като по чудо не откриха резултата. Опасна атака отдясно завърши с пас по земя към Илия Димитров, който шутира от 15-16 метра, изстрелът преодоля Аргилашки, но Клустър изби на метър пред голлинията.

Ботев отговори с удар на Тонев от границата на наказателното поле в 16-ата имнута, който Василев изби в корнер. Само 120 секунди по-късно отново Тонев стреля опасно, но този път покрай вратата.

Малко по-настойчивата игра на канарчетата в тази част от мача даде резултат в 22-ата минута. Тогава Тонев бе задържан отляво на около 40 метра от вратата на гостите. Шопов центрира на задната греда към непокрития Перван, който вкара от воле в близкия ъгъл - 1:0 за Ботев (Пловдив).

В 28-ата минута канарчетата пропиляха отличен шанс да удвоят. Балтанов центрира със задна ножица, Виана изскочи от дълбочина и стреля с глава от два метра, но право в ръцете на Василев.

Витоша реагира бързо и в 33-ата минута изравни. Иванов центирра отдясно към Илия Димитров, който бе изпуснат от централните бранители на канарчетата и след удар с глава от 6-7 метра не остави шанс на Аргилашки за 1:1.


След почивката домакините взеха инициативата и положенията пред вратата на Витоша не закъсняха. Три минути след началото на втората част опасен шут на Тонев по земя "облиза" дясната греда. В 57-ата минута Ботев на два пъти можеше да вкара втори гол. Първо Терзиев не успя да се разпише от три метра, стреляйки в аут, а секунди по-късно Перван нацели лявата греда след добър фалцов шут с десния крак.

След час игра канарчетата постигнаха своето, когато Марко Перван се разписа за втори път. Хърватинът овладя пред границата на наказателното поле и след топовен шут вкара за 2:1.

Витоша можеше отново да изравни след само 120 секунди, когато бомбен изстрел на Кабов от 25 метра се отби в напречната греда.

Малшансът не отчая футболистите на Енгибар Енгибаров, които започнаха да атакуват още по-настървено и на няколко пъти поставиха отбраната на домакините под сериозно напрежение, но така и не успяха да стигнат до второ попадение. От своя страна Ботев се прибра след втория гол на Перван, залагайки на контраатаки.

Най-деен в тях бе появилият се като резерва Кристиан Добрев, който създаде доста главоболия на противниковата защита, но в крайна сметка канарчетата не успяха да вкарат трети гол.

БОТЕВ ПД - ВИТОША 2:1

1:0
Марко Перван 22
1:1 Илия Димитров 33
2:1 Марко Перван 60


БОТЕВ ПД: 33. Аргилашки, 4. Клустър, 3. Пиргов, 5. Димитров, 66. Кардосо, 17. Балтанов, 18. Терзиев, 14. Шопов, 22. Перван, 7. Тонев, 92. Виана

ВИТОША: 1. Василев, 2. Гочев, 3. Зюмбулев, 5. Бонев, 10. Амзин, 80. Котев, 17. Динев, 99. Иванов, 93. Кабов, 9. Димитров, 23. Гъргоров


снимка: botevplovdiv.bg
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти