Николай Киров посочи проблема на Ботев (Пловдив)

Бившият наставник на Ботев (Пловдив) Николай Киров говори за ситуацията в клуба след слабото началото на сезона и детектора, който трябваше да преминат всички футболисти на тима. Киров бе гост в "Студио Дерби" днес, а според специалиста проблемът на Ботев е "в междинното звено между собственик и треньор".
"Следя всички срещи във вътрешния шампионат и в евротурнирите, които играха местните отбори, за да бъда постоянно на линия. Правя го, за да бъда готов и да имам готовност относно това, което се случва във вътрешния шампионат".

"По-трудно е да се поеме отбор в движение. Случвало ми се е с Ботев. Всеки треньор трябва да бъде готов и със своите знания да помогне на даден клуб. Обичам да говоря с факти. Никога не бих си позволил да коментирам работата на даден мой колега. В Ботев е доста променена ситуацията. Отборът успя да запази основата на своя състав. Де факто само Даниел Кайзер излезе от състава. Нещо, което в предните три години беше мечта за мен. Даде се възможност отборът да се надгради с четирима чужденци. В един момент те бяха и пет. За жалост, резултатите към момента не оправдават това нещо. Нека хората в самия клуб си правят изводи къде е грешката. Преди задължение на представителния отбор беше да влива средства от продажбата на футболисти. Просто се запълваха дупките с нови хора. Явно ситуацията е променена. Чета, че бюджетът е доста завишен. Лошото е, че винаги вината се хвърля върху футболисти и треньори. Определено проблемите са на други нива. Заявявал съм и на собственика, че проблемът е в комуникацията между различните нива. Аз виждам проблемите в междинното звено между собственик и треньор".

10 Студио дерби с гости Николай Киров и капитанът на младежкия национален отбор по футбол Даниел Наумов

"Една от важните роли на треньора е да бъде най-важният човек в съблекалнята. И в предни години е имало абсурдни идеи от страна на ръководството, но съм съумявал да ги спирам. Имах достатъчно време да си направя своите изводи за грешките, които съм направил. Аз уважавам всяко едно решение".

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти