Ботев Пд продължа да затъва! Черно море "удави" "канарчетата" след две дузпи за 60 секунди (видео)

Ботев (Пловдив) продължава пропадането си в първенството, след като загуби с 2:0 гостуването си на Черно море в мач от 10-ия кръг на efbet Лига.

Исмаил Иса откри резултата в 49-ата минута, а в средата на второто полувреме домакините получиха две дузпи в рамките на 60 секунди. Родриго пропиля първата, но Мартин Минчев вкара втората в 67-ата минута.


Срещата започна с по-активна игра на домакините, но канарчетата първи стигнаха до голово положение. Виктор Попов допусна грешка в 20-ата минута, когато Филип Филипов му отнеме топката в наказателното поле. Последва пас към Антонио Вутов, който стреля фронтално от 7-8 метра, но Митрович спаси. Нападателят на Ботев опита да се реваншира с голов шут при добавката, но и с нея не сполучи, изпращайки я в аут.



В 25-ата минута пловдивчани пропуснаха нова отлична възможност. Неделев намери Кардосо, защитникът преодоля Попов и излезе под ъгъл очи в очи с Митрович, опита да копне топката над него, но стражът на Черно море отново бе безупречен и спаси.



В 42-ата минута Балтанов наруши при падането си баланса на нахлулия в наказателното поле Панов, моряците поискаха дузпа, но реферът Станислав Тодоров не посочи бялата точка.



През второто полувреме събитията на терена претърпяха пълен обрат и футболистите на Илиан Илиев надиграха тотално своя противник.



Четири минути след почивката варненци реализираха при първата си голова възможност. Родриго изведе великолепно Исмаил Иса, който бе изпуснат от централните бранители на канарчетата и останал очи в очи с Аргилашки не остави шанс на вратаря - 1:0 за Черно море.




В 55-ата минута моряците пропуснаха да нанесат втори тежък удар на съперника. Родриго центрира много опасно по земя, но сантиметри не достигнаха на Ндонгала да засече от 3-4 метра във вратата на гостите.



Малко по-късно, в 59-ата минута, Ботев можеше да изравни, когато Филипов центрира към Виана, бразилецът стреля с глава, но в ръцете на Митрович.

В ответната атака Минчев пропусна отличен шанс за второ попадение. Филипов и Димитров не се разбраха, младият нападател на варненци се възползва от грешката и отправи шут от 6-7 метра фронтално срещу Аргилашки, но стражът на Ботев спаси.



В 64-ата минута Вутов събори Родриго в наказателното поле и Тодоров правилно посочи бялата точка. Потърпевшият се нагърби с изпълнението, но ударът му бе спасен от Аргилашки.

Само 60 секунди по-късно Черно море получи право да изпълни втора дузпа. Аргилашки хвана за фланелката Димов, след като изпусна топката при излизане да улови центриране отляво. Този път зад топката застана Мартин Минчев, който покачи на 2:0 с точен шут в долния десен ъгъл на жълто-черната врата.



В 69-ата минута варненци направиха нов пропуск, когато Ндонгала излезе под ъгъл срещу Аргилашки, но не успя да го преодолее.



Набезите на домакините не спряха и в 79-ата минута те като по чудо не отбелязаха още едно попадение. Ван Арнем не успя да спре Родриго в центъра на терена дори при опита си да го фаулира. Последва контраатака, при която четирима моряци се озоваха срещу двама бранители в жълто-черно. Родриго намери Минчев, който остана сам срещу Аргилашки, младокът обаче не стреля, а предпочете да потърси Жордао, който щеше да вкара в празната врата, но му подаде леко назад, нападателят се подхлъзна и не успя да се разпише сред голмайсторите.



В заключителните секунди на даденото от рефера триминутно продължение пловдивчани имаха шанс да вкарат почетен гол. Димитров изведе великолепно с пета Перван, но халфът шутира слабо и право в ръцете на Митрович.



ЧЕРНО МОРЕ - БОТЕВ (ПЛОВДИВ) 2:0

1:0

Исмаил Иса 49

2:0

Мартин Минчев 67 д.

ЧЕРНО МОРЕ:

Миодраг Митрович, Виктор Попов, Мирослав Енчев, Стефан Станчев, Цветомир Панов, Аристоте Ндонгала, Даниел Димов, Родриго Енрике, Васил Панайотов, Мартин Минчев, Исмаил Иса

БОТЕВ:

Георги Аргилашки, Филип Филипов, Кристиан Димитров, Димитър Пиргов, Еберт Кардосо, Лъчезар Балтанов, Филип ван Арнем, Лазар Марин, Тодор Неделев, Антонио Вутов, Фернандо Виана

МИНУТА ПО МИНУТА

СНИМКА:

Официален сайт на Черно море

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти