Хебър излъга Литекс, Марчев герой в дебюта на Влади Гаджев

Хебър излъга Литекс, Марчев герой в дебюта на Влади Гаджев
Отборът на Хебър (Пазарджик) стигна до много трудна, но изключително важна победа с 1:0 срещу Литекс. Двубоят от 9-ия кръг на Втора лига се игра пред около 1000 зрители, които влязоха гратис, в Брацигово, където пазарджиклии домакинстват. Единственото попадение беше дело на Веселин Марчев в 58-ата минута с глава, а бившият капитан на Левски Владимир Гаджев се завърна в игра след пет месеца и 6 дни. Победата намали напрежението в новаците от Пазарджик, които прекъснаха серията си от три поредни мача без успех в първенството. Клубът тръгна с големи цели и амбиции, а и бюджет не липсва, но последните резултати не бяха задоволителни. Този успех над пряк конкурент обаче ще даде спокойствие.

Наставникът на "зелените" Николай Митов заложи на схема 4-2-3-1, като пред Петър Дебърлиев действаха Димитър Везалов, Асен Георгиев, Томислав Папазов и Божидар Васев. Янко Ангелов и Йордан Апостолов бяха опорните халфове, докато Цветелин Тонев и Октай Хамдиев действаха на двата фланга, а Марчев беше зад Тодор Чаворски.

Напрежението беше сериозно в състава на Хебър и първото полувреме Литекс заслужаваше да води. "Оранжевите" обаче пропуснаха своите възможности, докато такива не успяха да бъдат създадени от момчетата на Митов.

Специалистът извади Ангелов и и Апостолов, залагайки на младите Адриан Краев и Георги Каракашев, което се оказа решаващо.

Именно младоците вдигнаха нивото на домакините и отборът започна да играе по-добре. Така се стигна до 58-ата минута, когато двойно подаване между Чаворски и Марчев завърши с гол на бившия капитан на Локомотив (Пловдив). Попадението се оказа победно, след като гостите пропуснаха една чиста възможност в оставащите минути.

Опитният Влади Гаджев направи дебют за Хебър в 85-ата минута, когато обра овациите на публиката. Това са първи минути за него от април, когато скъса ахилес с екипа на Берое срещу ЦСКА-София на "Българска армия".

Четвъртият успех на новаците в групата изведе тима на шесто място с 13 точки. Литекс остана с 11 точки, като вече три мача е без успех.
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти