България U21 пропусна да победи Латвия

България U21 пропусна да победи Латвия в европейската квалификация, играна в Рига. Двата тима завършиха наравно 0:0, а възпитаниците на селекционера Александър Димитров могат да съжаляват, че не си тръгнаха с трите точки, след като направиха няколко сериозни пропуска пред противниковата врата. Веднъж и гредата спря "лъвчетата" при удар на Георги Русев. Българите са на четвърта позиция с 5 точки, колкото има и отборът на Сърбия, заемащ третото място. Лидер в Група 5 е отборът на Полша със седем точки, следван от Русия с пет. В предишния кръг България допусна поражение от Сърбия на стадион "Славия".

Двубоят започна силно за българите, които отправиха два удара по посока вратата на домакините. Първо шут на Илия Юруков в 3-ата минута бе блокиран, а след това същото се случи и в 6-ата минута при изстрел на Доминик Янков. Последваха спокойни минути, в които двата тима не създадоха положения пред противниковата врата. В 25-ата минута Даниел Наумов трябваше да се намесва при удар на Гринбергс. В 27-ата минута Валентин Антов имаше добра възможност да изведе “лъвчетата” напред в резултата, но вратарят Матревичс показа висота.

В 28-ата минута селекционерът на България Александър Димитров прибегна до принудителна смята. В игра на мястото на Иван Турицов влезе Виктор Попов. В 35-ата минута Лиепа не намери очертанията на вратата. Три минути по-късно Антов направи нов пропуск за сметката на България. В края на полувремето шут на Янков бе блокиран.

На почивката в игра влезе Мартин Минчев. Той замени активния през първата част Доминик Янков. Последва удар на Яунземс, който стражът на България Наумов спаси. В 48-ата минута и последва контра на представителния ни тим, при която Станислав Иванов достигна до удар, спасен от Матревичс. В 48-ата минута и Йорданов пропусна добра възможност за българите. В 62-ата минута Регза проби по десния фланг, навлезе в наказателното поле и шутира по земя, но Наумов улови. България отговори със слаб удар на Стаси Иванов.

В 65-ата минута Йорданов изпълни добре свободен удар в близост до наказателното поле. Топката бе насочена под гредата, но стражът Матревичс сложи ръката си и изби в ъглов удар. В 75-ата минута Мартин Минчев пробва интересен удар, който излезе в аут. Минута по-късно Станислав Иванов напусна игра. На негово място влезе Георги Русев.

В рамките две минути представителният ни тим направи няколко сериозни пропуска. Първо Георги Русев натресе горната греда, а след това топката попадна в Петко Христов, чийто удар се отби в крака на защитник. Последва нова добра атака на трикольорите, при която Русев си отвори пролука да стреля, но ударът му попадна право във вратаря. Това бе и последната добра възможност за гол и България си тръгна само с точка от гостуването в Рига.

ЛАТВИЯ - БЪЛГАРИЯ 0:0

ЛАТВИЯ: Матревичс, Минкевис, Балодис, Спрудс, Зеленковс, Соловенйчикс, Лиепа, Гринбергс, Савелйевс, Регза, Яунземс

БЪЛГАРИЯ: Наумов, Лясков, Петков, Антов, Кръстев, Янков, Йорданов, С. Иванов, П. Христов, Юруков, Турицов

Град: Рига
Стадион: Сконто
Начален час: 18:00ч.

ГЛЕДАЙ НА ЖИВО ТУК!

Последвайте каналите ни в:

Още от Национални отбори

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти