Гледай на живо

"Синя звездна класация", ОСК "Левски" награждава най-добрите си спортисти

Отнесохме Малта, но сме аут

Отнесохме Малта, но сме аут

България победи Малта с 4:0 в последния си мач от европейските квалификации за юноши до 17 години в група 13. Победата обаче по никакъв начин няма да промени отпадането на отбора, воден от Марчо Дафчев, за сметка на Австрия и Норвегия, които заемат първите две места в групата.

Два гола за България вкара Мартин Смоленски, по един добавиха Бисер Бонев и Пламен Цончев. Австрийците по същото време спечелиха с 1:0 макар и с 10 души и оглавиха класирането. Четири от третите отбори във всички групи също ще продължат, но към момента балансът на нашите е третият най-слаб и най-вероятно няма да стигне.

След като инкасираха две поражения, днес българските национали стартираха мача много активно, търсейки бърз гол и голям резултат срещу аутсайдера Малта. Но до 20-ата минута ударите по посока на вратата бяха 2:2, като за България опитаха Мартин Смоленски и Симеон Александров. Постепенно българските таланти наложиха преимущество и Александров изтърва чиста ситуация в 26-ата минута.

В 38-ата минута Бисер Бонев откри за България, но малко по-късно Андреа Замит от Малта изпусна да изравни. Същото направи преди почивката и Нейтън Агиус. Началото на второто полувреме беше за България и Бонев пропусна втора възможност да вкара. В 55-ата минута отново Замит от малтийския отбор се размина с попадение.

Все пак нашите успяха да оползотворят по-активната си игра в средата на второто полувреме и в 69-ата минута Мартин Смоленски вкара второ попадение. Нападателят на ЦСКА се разписа след корнер, изпълнен от Бисер Бонев.

Малко преди третото попадение отборът на Малта пропусна още една добра своя атака, за да вкара почетен гол. Две минути преди края на редовното време България стигна до трети гол, отново дело на Мартин Смоленски, който завърши атака на десния бранител Александър Бучков. Крайното 4:0 оформи Пламен Цончев в 1-ата минута на добавеното време.

Състав на България U17: Иван Андонов, Александър Бучков, Калоян Костов, Мартин Филипов, Димо Кръстев, Мартин Сораков, Мартин Смоленски (88- Владимир Николов), Панайот Пасков (46-Пламен Цончев), Благовест Величков (46-Александър Георгиев), Бисер Бонев, Симеон Александров (77- Димитър Иванов)

жълти картони: Пламен Цончев, Симеон Александров (България), Зийн Леонарди, Антеос Спитери, Андреа Замит (Малта)

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти