Извънредно: Попето слага край на кариерата си в националния отбор

Капитанът на националния отбор Ивелин Попов обяви, че утре ще изиграе последния си мач за България. Попето ще приключи кариерата си с представителната фланелка в утрешния мач с Чехия от квалификациите за Евро 2020.



“Надявам се утре да играя, тъй като сега обявявам пред вас, че това ще бъде последния ми мач в националния отбор. Класирахме се за плейофите за Евро 2020, значи сме успели да направим нещо. Аз давам път на младите. Аз съм на 32 години и моя път съм го извървял. Бил е доста трънлив, но съм го минал. Дори да отидем на Европейско, нищо няма да се промени. Няма да гоня ново Европейско и на 42 години да се питам дали ще ме викат в националния. За нищо не съжалявам. Така съм го почувствал и затова така ще направя. Ще се концентрирам в клубния си отбор и ще бъда най-големият фен на националния отбор", каза Попов

"Не съм пропуснал лагер 12 години. При мен няма тука ме боли, там ме боли и да не идвам на лагери. Идвал съм с контузии, но при мен няма оправдание. Пуснат ли ме – знаят. Може да не ми върви играта, но 90 минути ще тичам. Дано и след мен има такива. С моето оттегляне напрежението ще спадне и момчетата ще покажат истинското си лице. Обмислях това решение след мача с Англия, но чаках да минат двубоите и отборът да е на бараж. Един мъж трябва да си държи на думата, така че няма да се отметна от думите си", заяви Попето.

25 Пресконференция на Георги Дерменджиев преди мача с Чехия

Ако утре Попов вземе участие в срещата с Чехия, той ще запише 90 мача с представителния тим. Дебютът му е през 2007 година, когато Димитър Пенев го вика за контролата с Уелс. До момента има 16 попадения на сметката си за "лъвовете".

"Аз съм действащ играч още, но с Дерменджиев се познаваме о 2005-а година. Винаги е бил открит към мен и аз към него. Когато беше помощник в Литекс, винаги ни е помагал. Говорил ни е като баща, съвети, защото тогава бяхме луди глави. С него се познавам от 15 години", отговори той на въпрос дали би бил в щаба на Георги Дерменджиев в България.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти