Български специалист участва на треньорски семинар в Барселона

Български специалист участва на треньорски семинар в Барселона

Младият български специалист Александър Гицов, който в момента е помощник треньор на австрийския Флоридсдорфер взе участие в семинар на тема “Продължават ли да се развиват профециналните футболисти? Какви са пътищата за насърчаване на развитието.” в Барселона.

Лектори на конференцията бяха Ненад Биелица от Динамо Загреб, Хуан Карлос Унсуе (бивш помощник на Райкард, Гуардиола и Луис Енрике и старши на Селта и Хирона), Якоба Арасате от Осасуна и Мичел Санчес от Хуеска.



"Всички подчертаха значението на индивидуализирането във всекидневният работен процес - както на терен по време на тренировките, така и по отношение използването на видео анализи и статистика. Също така и в чисто психологически аспект - значението на намирането на индивидуален мотивационен момент за всеки играч, нещо което го провокира и ти дава възможност да извлечеш най-доброто от него”, сподели Гицов.

На конференцията присъстваха представители на АЗ Алкмаар, Лийдс Юнайтед, германския национален отбор, Ред Бул Залцбург, Истанбул ББ и други водещи клубове от Европа.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички