Гледай на живо

Контролна среща: България (U16) - Вестфалия (U16) 0:1

Ботев (Пд) гледа към Топ 6 след пети пореден успех (снимки+видео)

Ботев (Пловдив) гледа смело към Топ 6 след пети пореден успех в първенството и общо шести във всички турнири. Днес "канарчетата" победиха с 3:1 Берое в мач от 19-ия кръг на efbet Лига, игран в Коматево. Тодор Неделев (10) изведе "канарчетата" напред с прекрасен гол, а Александър Цветков (44) възстанови равенството. Александър Тонев (54) отново даде преднина на Ботев, а Станислав Шопов (62) покачи с първия си гол в професионалния футбол. Педро Еуженио (84) остави тима си с човек по-малко след червен картон.

73 Ботев (Пловдив) - Берое

"Жълто-черните" се стабилизираха под ръководството на Ферарио Спасов като резултати и представяне на терена, въпреки че на организационно ниво много неща в клуба куцат. Берое също е с нов треньор в лицето на Димитър Димитров, който трябва да прави сериозна селекция през зимата. Херо очевидно не е доволен от част от настоящите футболисти и го заяви в прав текст след позорното отпадане за Купата на България от вторидивизионния ЦСКА 1948.

73 Ботев (Пловдив) - Берое

В първенството двата тима остават извън Топ 6, но изоставането им не е голямо - само точка по-малко преди изиграването на всички мачове от кръга. Берое е девето място с 25 точки, а Ботев е осма позиция със същия актив. "Канарчетата" си върнаха за поражението с 0:2 по-рано през сезона.

Пред стража Янко Георгиев започнаха Лазар Марин, Кристиан Димитров, Димитър Пиргов и Филип Филипов. Радослав Терзиев изтърпя наказанието си и започна като титуляр в средата на терена до капитана Лъчезар Балтанов. Нападението на "жълто-черните" водеше Антонио Вутов, подкрепян от Тодор Неделев, Станислав Шопов и Александър Тонев. Титулярният състав на Ботев бе сформиран изцяло от българи, като на пейката останаха Джонатан Перейра и Фернандо Виана, влезли в игра през второто полувреме.

73 Ботев (Пловдив) - Берое

В Берое с травми са Карлос Охене и Зоран Йосипович. Иван Минчев пък бе наказан за натрупани картони. Ветеранът Мартин Камбуров стартира в предни позиции, а зад него действаха Педро Еуженио, Ибрахима Конте и Рубен Бригидо. Яя Меледже и Александър Цветков бе двойката вътрешни полузащитници. В последния момент Душан Перниш отпадна от титулярния състав на гостите заради вирус. Мястото му под рамката зае Иван Гошев.

73 Ботев (Пловдив) - Берое
В 10-ата минута Ботев (Пловдив) поведе с фамозен гол на Тодор Неделев, който се възползва от груба грешка на младия вратар Иван Гошев. Защитник върна топката към стража, който подаде доста неточен пас в средата на терена, а Тодор Неделев с техничен удар от централния кръг отбеляза поредния си красив гол с “жълтата” фланелка.Берое отговори с хубав диагонален удар на Педро Еуженио в 20-ата минута, който попадна в очертанията на вратата, но право в ръцете на Янко Георгиев. Ботев бе много близо до отбелязването на втори гол в 29-ата минута. Филип Филипов проби в наказателното поле, след което последва подаване към Лъчезар Балтанов.
Капитанът на “канарчетата” пое с гърди и стреля към обратния ъгъл, но топката мина покрай гредата. Три минути по-късно Рубен Бригидо нанесе мощен шут, прелетял покрай десния страничен стълб. В 44-ата минута Берое възстанови равенството и развали сметките на Ботев (Пд) преди почивката. След центриране от корнер Кристиан Димитров изчисти с глава, но топката попадна право на крака на Александър Цветков, който пое и стреля през купа от футболисти, а Янко Георгиев нямаше никаква видимост и дори не помръдна.

В 54-ата минута Ботев отново поведе в резултата, като този път точен за "канарчетата" бе Александър Тонев. Дълга топка в предни позиции бе отклонена с глава от влезлия в игра Фернандо Виана. Александър Тонев овладя и стреля през краката на стража Иван Гошев за 2:1.

В 62-ата минута Станислав Шопов попадна в прегръдките на своите съотборници, след като се разписа във вратата на Берое. Младокът отне топката пред своята врата, комбинира с Тодор Неделев, а след това и спечели няколко метра с дрибъл. Последва ново подаване към Тодор Неделев, който финтира защитник и стреля технично към обратния ъгъл. Топката се отби в гредата, а Слави Шопов от няколко метра не пропусна, реализирайки първия си гол в професионалния футбол.

Последва нова добра атака на “канарчетата”, при която шут на Фернандо Виана бе избит в корнер с една ръка от стража на Берое. Футболистите на домакините се разиграха сериозно след гола на Шопов и младокът предостави много добро подаване към Неделев в наказателното поле, който стреля от въздуха, но Иван Гошев успя да спаси с крак.

73 Ботев (Пловдив) - Берое
В 84-ата минута тимът на Берое остана с човек по-малко след червен картон на Педро Еуженио. Халфът получи два жълти картона в рамките на няколко секунди, като първият бе заради търсенето на сметка при съдийско решение, а след това и за реплика към главния съдия Ивайло Стоянов. Последва и спречкване между Неделев и Бригидо, което доведе до напрежение между двата тима, разминало се с жълти картони за звездата на Ботев и португалеца.
efbet Лига - 19 кръг:
БОТЕВ (ПЛОВДИВ) - БЕРОЕ 3:1
1:0 Неделев (10)
1:1 Цветков (44)
2:1 А. Тонев (54)
3:1 Шопов (62)

Стартови състави:

БОТЕВ:

Янко Георгиев, Филип Филипов, Кристиан Димитров, Димитър Пиргов, Лазар Марин, Радослав Терзиев, Лъчезар Балтанов, Станислав Шопов, Тодор Неделев, Александър Тонев, Антонио Вутов;

БЕРОЕ:

Иван Гошев, Алексадър Цветков, Мартин Камбуров, Иван Бандаловски, Яя Меледже, Ибрахима Конте, Александър Василев, Георги Ангелов, Рубен Бригидо, Ахмед Тоуба, Педро Еуженио;

СЪДИЯ:

Ивайло Стоянов

СТАДИОН:

"Ботев 1912"

НАЧАЛО:

14:15 часа

МИНУТА ПО МИНУТА
ГЛЕДАЙТЕ ТУК
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти