Попето с асистенция и пропусната дузпа в стил "Паненка" при разгром над Спартак (М)

Попето с асистенция и пропусната дузпа в стил "Паненка" при разгром над Спартак (М)

Доскорошният капитан на България Ивелин Попов изигра пореден силен мач през този сезон в Русия. Той бе сред най-активните за своя тим Ростов при историческата победа с 4:1 над бившия му тим Спартак (Москва) насред руската столица. В двубоя от 19-ия кръг на руската Премиер лига, Попето се отчете с асистенция, но и с пропусната дузпа.

Полузащитникът, който за пореден път беше капитан на "жълтите", можеше да накаже бившия си отбор в 45-ата минута. Той застана зад топката, когато бе отсъдена дузпа за гостите, но се опита технично да прехвърли вратаря Максименко. Стражът на московчани остана на мястото си и хвана топката. Това се случи при резултат 1:0 за гостите.

Попов обаче се реваншира след почивката, когато асистира за третото попадения на Ростов в 79-ата минута. Голът беше дело на Дмитрий Чистяков. Преди това Бактийор Зайнутдинов (22) и Алексей Йонов (53) бяха дали комфортен аванс на Ростов.

Есекиел Понсе върна един гол за Спартак в 81-ата минута, но крайното 4:1 за гостите оформи Зайнутдинов с втория си гол в мача. Това се случи в 83-ата минута.

Така Ростов записа 10-и успех през тази кампания, като вече има актив от 34 точки и заема трета позиция в класирането. Лидер е Зенит с 45 точки, а Краснодар е втори с 35 точки. ЦСКА (Москва) и Локомотив (Москва) също имат 34 точки. Грандът Спартак (Москва) е десети с 22 точки.

Последвайте каналите ни в:

Още от Българи зад граница

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти