Гледай на живо

Контролна среща: България (U16) - Вестфалия (U16) 2:1

Черно море изпусна Арда (видео)

Отборът на Черно море пропусна да победи Арда (Кърджали) в мач от 20-ия кръг на efbet Лига. "Моряците" създадоха много положения пред вратата на гостите и удариха две греди през първото полувреме. Радослав Василев (11) изведе гостите напред, а Мартин Минчев (51) възстанови равенството. Един срещу друг се изправиха два от отборите с претенции за Топ 6. В момента те са разделяни само от една точка в полза на варненци. Съставът на Илиан Илиев бе в добра форма и взе 7 точки в най-скорошните си три мача. "Моряците" победиха Славия и Ботев (Враца), след което стигнаха до престижно равенство при визитата на Лудогорец. 

Арда също се представя стабилно през последния месец, като загуби единствено от ЦСКА-София за Купата на България. Отборът на Стамен Белчев срещна "червените" и в първенството, като двубоят завърши 0:0. При успех днес на "Тича" новаците можеха да се изкачат дори на пето място предвид тежкото домакинство на Славия срещу Лудогорец.

В първия мач помежду си Черно море и Арда направиха нулево равенство.

Първата голова ситуация в мача бе в 3-ата минута. Мартин Минчев засече с глава центриране от ъглов удар, но нямаше късмет и топката се отби в напречната греда. Въпреки по-доброто начало за "моряците", отборът на Арда поведе в резултата с гол на Радослав Василев в 11-ата минута. Рикошет изненада защитата на моряците, топката попадна в нападателя, който стреля, а Стефан Станчев успя да изчисти от голлиния. За радост на Ради Василев кълбото отново попадна в краката му и този път той не сбърка.

В 17-ата минута Родриго проведе страхотна атака, като намери непокрит в наказателното поле Mохамед Букаси. Неговият изстрел обаче беше много слаб и не представляваше трудност за Иван Караджов. Десет минути по-късно "моряците" отново нямаха никакъв късмет при силен удар на Родриго от фаул, който бе насочен в далечния ляв ъгъл на вратата зад Иван Караджов. Топката обаче за втори път срещна горната греда. Обръчът пред вратата на Арда се затягаше все повече и в 30-ата минута Мартин Минчев центрира в наказателното поле, Родриго свали с гърди за Мехди Букаси, който стреля от движение, но топката излезе в корнер след рикошет в тяло на защитник.

В 35-ата минута Исмаил Иса надскочи Атанас Кръстев, но ударът му с глава излезе в аут. Минута преди края на първото полувреме, след многоходова комбинация, пас Мохамед Букаси пред свободния Исмаил Иса бе пресечен. В 51-ата минута Черно море заличи пасива си с хубав гол на Мартин Минчев с глава. Младокът, който през първото полувреме удари напречната греда отново с глава, този път имаше късмет и засече от няколко метра центриране на Родриго.

В следващите минути "моряците" заиграха много силно и Иван Караджов трябваше да се намесва след удар с глава Исмаил Иса отблизо. В 67-ата минута Родриго потърси с техничен удар долния ляв ъгъл на вратата, но топката премина покрай вратата. В 71-ата минута Васил Панайотов бе намерен на пеналтерията с подаване от Родриго. Халфът опита да стреля от движение, но топката прелетя високо над вратата. Минута по-късно слаб удар на Дани Кики попадна в ръцете на Караджов, а в заключителните минути два шута към вратата на Арда излязоха в аут.

efbet Лига - 20 кръг:
ЧЕРНО МОРЕ - АРДА (КЪРДЖАЛИ) 1:1
0:1 Радослав Василев (11)
1:1 Мартин Минчев (51)

Стартови състави:

ЧЕРНО МОРЕ:

Миодраг Митрович, Виктор Попов, Даниел Димов, Стефан Станчев, Цветомир Панов, Мохамед Букаси, Патрик Андраде, Родриго Енрике, Васил Панайотов, Мартин Минчев, Исмаил Иса

АРДА:

Иван Караджов, Атанас Кръстев, Зоран Гаич, Илиас Хасани, Матеус Леони, Емил Мартинов, Дарен Сидоел, Румян Ховсепян, Деян Лозев, Радослав Василев, Спас Делев

СЪДИЯ:

Георги Давидов

СТАДИОН:

"Тича"

НАЧАЛО:

14:15 часа

МИНУТА ПО МИНУТА
ГЛЕДАЙТЕ ТУК
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти