Драматичният театър в Пловдив стана "черно-бял" (снимки+видео)

Драматичният театър в Пловдив стана "черно-бял" (снимки+видео)

"Черно-бялата" Коледа бе открита с изложба във фоайето на Драматичния театър в Пловдив. Там бяха показани фланелки, флагчега и значки, като най-интересният експонат бе фланелка на великия Диего Марадона от мача между България и Аржентина през 1986 година.

За най-малките фенове на "черно-белите" пък имаше организиран и специален кът с детски игри и торта.

120 Тържество на Локомотив Пловдив

Точно в 12:00 часа Драго Симеонов откри и официалната церемония, а залата на Драматичния театър трудно побра всички желаещи да присъстват. Церемонията започна с разказ за Димитър Григоров, а неговата дъщеря се качи на сцената, за да получи специален плакет. „Благодаря ви, че помните и почитате баща ми“, заяви тя.

В тържеството на черно-бялата общност се включиха ансамбъл Тракия, Хора на пловдивските момчета, рок изпълнителят Спиридон и др.

120 Тържество на Локомотив Пловдив

Новият кмет на Пловдив Здравко Димитров, придружаван от областния управител Дани Каназирева, също бяха в залата. Юноши, треньори от ДЮШ, футболисти, Бруно Акрапович, Георги Иванов и много други служители на клуба присъстваха на събитието и бяха сред официалните гости. В залата бе и собственикът на Локомотив Христо Крушарски, който заяви „Радвам се че сме заедно и че успяваме да разширим черно-бялото семейство.“ Пред феновете бяха представени волейболният клуб и отборът по женски футбол, които тази година заиграха под черно-белите цветове.

На сцената се качиха и 4-ма от шампионите през 2004-а година. Иван Пасков, Георги Илиев, Ванчо Траянов и Георги Петров. Те вдигнаха пред фенове наскоро върната от Бойко Борисов титла на България.

Парвиз Умарбаев получи награда „100 мача с екипа на Локо Пд“, а награда получи и рекордьорът по мачове в родния елит Георги Илиев.

120 Тържество на Локомотив Пловдив

Последва отдаване на дължимото на Митко Илиев, Ожболт и Аралица, които донесоха Купата на България. След като те бяха наградени бе излъчен кратък филм, озаглавен: Пътят към Купата.

Председателят на Интел Локо от сцената изказа признателност към Христо Крушарски и Бруно Акрапович, а феновете скандираха имената и двамата. Бруно Акпрапович се пошегува, че въпреки, че по професия е физкултурник, той се опитва да работи професионално и да помага на Локомотив.
„Без играчите и без нашия собственик нищо от това, което постигнахме, нямаше да е възможно. Най-важното нещо обаче сте вие - феновете. Още на първата среща с вас ви казах, че ще направим всичко възможно да ви радваме. Всички правим грешки и глупости, но аз с голямо сърце работя, вие да сте доволни! За мен казват, че съм арогантен, че викам, че псувам. Имам талант не само за треньор, но и за комедиант. Най-много искам да благодаря на Митко Илиев и на Жоро Илиев. Аз имам двама огромни лидери, на които мога да разчитам“, заяви Бруно от сцената.

Ален Ожболт получи награда за гол на годината за гола срещу Ботев (Пловдив) във финала за Купата на България. „Този гол ми е най-важен и най-красив. Благодаря на вас феновете за много силната подкрепа в този мач и през цялата година. Дано утре бием Левски“, заяви Ожболт от сцената.

Няколко фенски фракции също получиха плакети.

Последва традиционното награждаване на юноши и деца от школата на Локо Пд. Първото място при децата спечели Иван Сулев. При юношите от младша възраст като първенец бе отличен Тони Левсов. При юношите в старша възраст за „отличник“ бе обявен Петър Петров. Колективни отличия получиха отборът родени 2007, както и набор 2002/1.

120 Тържество на Локомотив Пловдив

По традиция бе обявена и призовата тройка за Футболист на годината. Тази чест се падна на Митко Илиев, а като негови подгласници бяха отличени Ален Ожболт и Димитър Илиев.

„Най-големият ни успех е, че върнахме локомотивския дух“, заяви Митко Илиев.
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти