ЦСКА-София громи като за последно, Али Соу с рекорден брой пропуски (видео)

ЦСКА-София разгроми с 4:0 Дунав в мач от 20-ия кръг на efbet Лига, който бе последен за двата тима през тази година. Тиаго откри резултата в 31-ата минута, Али Соу (59) удвои, Греъм Кери (68) вкара трето попадение, а Рубен Пинто (73) реализира за четвърти път.

Домакините можеха да спечелят и далеч по-убедително, но рекорден брой пропуски направи Али Соу. Таранът пропусна на шест пъти сам срещу вратаря, но въпреки всичко той бе с основен принос за изразителния успех, тъй като се отличи с гол и асистенция.

Срещата започна със закъснение от 18 минути заради проблем с осветлението на стадион "Българска армия" и с минута мълчание в памет на починалия днес бивш защитник на ЦСКА Пламен Янков.

ЦСКА-София можеше да открие резултата още в 4-ата минута, когато Али Соу се измъкна от отбраната на гостите и шутира силно от малък ъгъл, а топката удари Макенджиев и излезе в корнер. В 12-ата минута Геръм Кери отправи силен удар от 20 метра, но вратарят на русенци изби. Секунди по-късно Пинто стреля опасно от границата на накаазтелното поле, но покрай вратата.

В 25-ата минута Дунав като по чудо не откри резултата при първата си по-добра атака. Макенджиев изведе отлично Христов по лявото крило. Нападателят на русенци напредна, влезе в наказателното поле, излъга Турицов и стреля, Бусато изби, а при добавката Русанов пропусна да се разпише от три-четири метра в празната врата.

Домакините успяха да поведат в 31-ата минута. Тиаго овладя след центъра на терена, напредна с топка в крака и шутира от 20 метра. Ударът се отклони в крака на Ковачев, което бе достатъчно да заблуди Макенджиев и да спре в мрежата на гостите за 1:0.

В 41-ата минута ЦСКА-София пропусна великолепна възможност да удвои. Гълъбов изведе Турицов зад гърба на синята отбрана, защитникът предпочете да потърси подаване към намиращия се на празна врата Али Соу, но нападателят стреля много неточно в аут.

Четири минути по-късно Ковачев допусна груба грешка, позволявайки на Соу да излезе очи в очи с Макенджиев, таранът на червените чукна топката покрай вратаря и опита да догони топката, за да я вкара в мрежата на гостите, но Николов се хвърли на шпагат и изчисти в корнер.

Шест минути след почивката Али Соу отново се отскубна от централните защитници на Дунав и останал сам срещу вратаря леко под ъгъл пак шутира високо над напречната греда.

В 57-ата минута таранът на червените за пореден път бе изпуснат от бранителите на гостите, но отново не вкара, тъй като шутът му попадна в ръцете на Макенджиев.

Второто попадение за ЦСКА-София обаче беше въпрос на време и то падна в 59-ата минута. Тогава капитанът на гостите Мартин Ковачев допусна поредната си груба грешка при опит да запази топката, Пинто му я отне в малкото наказателно поле и подаде към непокрития Соу, който този път уцели празната врата - 2:0 за червените.

В 65-ата минута Соу направи поредния си голям пропуск. Нападателят получи отлично центриране отляво, но не уцели добре топката и не успя да вкара от пет метра с глава фронтално срещу вратата.

Само 180 секунди по-късно домакините опънаха мрежата на гостите за трети път. Соу изведе Кери сам срещу вратаря и крилото вкара под плонжа на Макенджиев за 3:0.

В 73-ата минута резултатът набъбна на 4:0. Рубен Пинто преодоля четирима противникови футболисти и след прецизен шут по земя от 15-16 метра пусна топката покрай стража на гостите.

До края на двубоя домакините имаха още няколко възможности, открили се пред резервите Томи Юрич и Тони Уот, но двамата тарани не успяха да запишат имената си сред голмайсторите на тима.

ЦСКА-СОФИЯ - ДУНАВ 4:0

1:0
Тиаго 31
2:0 Али Соу 59
3:0 Греъм Кери 68
4:0 Рубен Пинто 73

ЦСКА-СОФИЯ: 13. Бусато, 19. Турицов, 28. Гълъбов, 11. Занев, 18. Мазику, 6. Пинто, 15. Малинов, 8. Кери, 20. Тиаго, 14. Отабор, 22. Соу

ДУНАВ: 21. Макенджиев, 77. Костадинов, 11. Димов, 16. Ковачев, 5. Николов, 22. Милчев, 8. Щерев, 29. Върбанов, 12. Кавалканте, 17. Русанов, 99. Христов

МИНУТА ПО МИНУТА
ГЛЕДАЙТЕ ТУК

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти