Кристъл Палас отново спря Сити, Агуеро с нови два гола (видео)

Кристъл Палас отново спря Сити, Агуеро с нови два гола (видео)

Кристъл Палас си тръгна със заслужена точка от гостуването на Манчестър Сити, като срещата завърши 2:2. Тимът на Рой Ходжсън създаде сериозни проблеми на “гражданите” за втора поредна година на “Етихад”, след като миналия сезон ги победи с 3:2.

Дженк Тосун откри резултата в края на първото полувреме. След почивката Сити продължаваше да има проблеми да преодолее защитата на съперника, но в рамките на пет минута Серхио Агуеро успя да обърне мача. Аржентинецът вкара два гола между 82-ата и 87-ата. Той вече има 251 попадения за тима във всички турнири, отбелязани в 360 мача. Агуеро вече е еднолично на четвъртото място, като изпревари Франк Лампард.

Радостта в щаба на домакините обаче бе преждевременна, тъй като в последната минута на редовното време пробив на Заха завърши с автогол на Фернандиньо. Така лондончани развалиха 49-ия рожден ден на Гуардиола.

След първата грешка за 2020 г. Ман Сити изостана на 13 точки от лидера Ливърпул, който е изиграл два мача по-малко. Кристъл Палс е девети с актив от 30 точки.

Домакините имаха сериозно предимство по отношение владеенето на топката от самото начало. Те търсеха пролуки в защитата на съперника, но тимът на Рой Ходжсън бе добре огранизиран и като цяло се справяше, като беше готов целия мач да удържа на натиска на “гражданите” и да изчаква редките възможности, в които да атакува на контраатака. Ман Сити стигна до няколко ситуации в близост до вратата на лондончани, но ударите бяха рядкост.

В 15-ата минута отборът на Гуардиола бе близо до откриване на резултата след блестящо изпълнение на Кевин Де Бройне от пряк свободен удар. Белгиецът насочи прекрасно топката, но тя се удари в горната греда.

Защитниците на гостите трябваше да са напълно концентрирани през цялото време, за да се справят с атаките на Сити, но те успяваха да се справят отлично. "Гражданите" не намираха начин да преодолеят отбраната на Палас. Малко преди края на първото полувреме нещата се усложниха още повече за домакините, тъй като те получиха гол.

Дженк Тосун откри резултата в 39-ата минута. Турският нападател пристигна под наем от Евертън преди около седмица и днес за първи път бе титуляр за новия си тим. След ъглов удар Кейхил игра с топката и я насочи към непокрития Тосун, който с глава я прати в мрежата.

Секунди след гола турчинът отново се разписа, но попадението бе отменено поради нарушение. Нападателят се озова пред опразнената врата, като само Фернандиньо бе пред него, след като вратарят Едерсон се размина с топката извън наказателното поле. Бразилецът умно застана пред него и Тосун го фаулира, като не успя да се възползва от ситуацията.

Манчестър Сити допусна шести гол в последните си девет домакински срещи във Висшата лига. Статистиката е поразяваща на фона на това, че толкова голове тимът на Гуардиола допусна в първите 60 мача под ръководството на испанеца.

Шампионът на Англия се хвърли в атаки от началото на второто полувреме, но играта на тима не вървеше. Вратарят на гостите Гуаита пък имаше ден. Той бе на точното място във всички ситуации пред вратата му, като с прецизни излизания успяваше да спира на няколко пъти нападателите на съперника.

След почивката обаче имаше повече пространства и за контааките на Палас и те на няколко пъти ги организираха отлично. При една от тях Тосун отново се озова на позиция за изстрел след подаване на Аю. Едерсон отрази удара, като отклони топката в ъглов удар. Габриел Жезус пък стреля над вратата при една от по-добрите атаки на Сити.

В 72-ата минута Гуардиола отново бе от грешната страна при решение на ВАР. Съдията отсъди дузпа за “гражданите” за игра с ръка на Ридевалд. Топката първо се удари в крака на бранителя и след това в ръката му. Според правилата при подобна ситуация, в която играчът не може да избегне докосването с ръка, това не е нарушение. Затова и решението бе, че дузпа няма.

Последните 10 минути натискът на домакините се увеличи драстично и отборът на Ходжсън се пропука. Серхио Агуеро отново се развихри и демонстрира колко е важен за Сити. Влезлият като резерва Жезус великолепно намери аржентинеца на далечната греда и за него не бе проблем да засече топката за 1:1. Последва нова опасна атака, при която лондончани се разминаха с нов гол във вратата си.

Той обаче падна пет минути след изравнителния. Центриране на Менди намери главата на Агуеро, който бе оставен непокрит. Рекордьорът по голове за клуба великолепно насочи топката и “гражданите” поведоха. Драмата обаче не бе приключила. В последната минута на редовното време Заха проби отляво и пусна остро топката в опит да намери съотборник, а Фернандиньо я отклони към мрежата.

МАН СИТИ - КРИСТЪЛ ПАЛАС 2:2
0:1 - Тосун (39)
1:1 - Агуеро (82)
2:1 - Агуеро (87)
2:2 - Фернандиньо (90-авт)
 
СТАТИСТИКА
КЛАСИРАНЕ
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти