Ливърпул заслужава глоба и порицание, призова ядосан от Клоп

Ливърпул заслужава глоба и порицание, призова ядосан от Клоп
Ливърпул излиза с юноши в преиграването за ФА Къп
Ливърпул излиза с юноши в преиграването за ФА Къп

Решението на Юрген Клоп да загърби реванша от Купата на Англия срещу Шрюсбъри изкара от равновесие собственика на друг скромен клуб - Акрингтън Стенли. Мениджърът на Ливърпул заяви, че и в преиграването ще заложи основно на юношите, като самият той даже няма да води тима, а ще делегира правата си на наставника на тима до 23 г. Нийл Критчли.

Според шефа на Акрингтън Анди Холт това е подигравка с турнира. Той призова Футболната асоциация и Професионалната лига да вземат мерки, като разкритикуват и глобят мърсисайдци, защото тяхното поведение било проява на неуважение. Босът обвини двете организации, че са занемарили задълженията си и не подкрепят бедните и слабите клубове.

“Това е битка, която ФА трябва да спечели, защото в противен случай техният емблематичен турнир би бил тотално обезсмислен - написа Холт в социалните мрежи. - Това е битка, която и Лигата трябва да спечели, защото в противен случай би трябвало да се прекратява всичко. Ливърпул заслужава порицание и солидна глоба. Това не е техният футбол, това е нашата игра. Трябва да сложим край на това постоянно да сме потърпевши от алчността на Премиър лийг. В крайна сметка може би трябва правителството или феновете да се борят за нашата игра. Когато липсват силни ФА и Лига, може би няма да има друга опция. Свидетели сме как цели стадиони биват продавани, клубове се съдят един друг, не се плащат заплати, клубове фалират… Колко още доказателства са необходими на ФА и Лигата, за да осъзнаят докъде са стигнали вече нещата? ФУТБОЛЪТ Е В БЕДА. Борете се за нас или се махайте.”

В момента Акрингтън е на 17-а позиция в класирането на Първа лига - третото ниво на английския футбол.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти