Детето-чудо Холанд избухна и срещу ПСЖ (видео+галерия)

Борусия (Дортмунд) изтръгна победа с 2:1 над Пари Сен Жермен в първия сблъсък между двата тима от 1/8-финала в Шампионската лига. Домакините на “Сигнал Идуна Парк” постигнаха ценен успех, а героят на вечерта отново бе детето-чудо Ерлинг Холанд, който реализира и двата гола за германския тим в 69-ата и 77-ата минута и вече има 10 попадения на сметката си в турнира. Неймар обаче вкара ценен гол на чужд терен за парижани, който оставя френския шампион в играта за реванша.

Домакините излязоха с Ерилнг Холанд, Торган Азар и Джейдън Санчо в атака. В средата на терена действаха Аксел Витсел и Емре Джан, а Ашраф Хакими и Рафаел Герейро бяха в ролята на халф-бекове.

В същото време ПСЖ разчиташе на атомното нападение Килиан Мбапе, Неймар и Анхел ди Мария в предни позиции. В средата пък играта движеха Марко Верати, Идриса Гай и Маркиньос.

Първата голяма възможност в мача бе за гостите. В 10-ата минута Неймар стреля опасно от фаул и топката профуча опасно близо до гредата.

В 14-ата минута Борусия организира страхотна контраатака, в която петима играчи в жълто излязоха срещу трима бранители, но Джейдън Санчо прибърза да отправи удар и не успя да намери очертанията на вратата.

В 24-ата минута Санчо получи в наказателното поле и прати топката остро във вратарското поле, но там Кейлор Навас реагира добре и пресече преди играч на Борусия да успее да засече кълото във вратата.

Костариканският страж бе последна преграда пред гола в 27-ата минута след опасен диагонален удар на Санчо.

В 35-ата минута се откри и първата възможност пред Холанд, който стреля мощно, но покрай вратата.

В 59-ата минута Неймар удари с ръка в лицето Аксел Витсел, но се размина само с жълт картон.

22 Борусия Дортмунд - Пари Сен Жермен

Килиан Мбапе бе автор на първия точен шут на сметката на ПСЖ. Това се случи в 64-ата минута, когато нападателят стрля от малък ъгъл и Роман Бюрки трябваше да се намесва решително.

Само минута по-късно младият французин имаше още по-добър шанс, като за втори път стреля силно в очертанията на вратата и за втори път Бюрки спаси.

22 Борусия Дортмунд - Пари Сен Жермен

 

Борусия отговори с далечен изстрел на Ашарф Хакими в 68-ата минута, преминал над напречната греда.

Минута по-късно резултатът бе открит. Домакините организираха страхотна контраатака, топката бе центрирана за Герейро, неговият удар не се получи, но кълбото се озова в Холанд, който отблизо го насочи във вратата за 1:0.

22 Борусия Дортмунд - Пари Сен Жермен

 

В 75-ата минута ПСЖ изравни. Мбапе "навърза" няколко бранители в жълто и подаде успоредно на голлинията за Неймар, който засече топката във вратата за 1:1.

Радостта на парижани бе кратка. В 77-ата минута Холанд получи пас пред наказателното поле и с мощен удар вкара за 2:1.

22 Борусия Дортмунд - Пари Сен Жермен

 

В 81-ата минута гостите можеха отново да изравнят, но изстрел на Неймар отблизо се отби от гредата.

Германците имаха нов шанс в 86-ата минута, когато Хахими отправи диагонален шут покрай вратата.

22 Борусия Дортмунд - Пари Сен Жермен

 

В края пък ПСЖ можеше да се добере до равенството, но първо Неймар пропусна добра възможност, а в последната минута на добавеното време и Тиаго Силва стреля с глава след корнер, но над вратата.

Така Борусия (Дортмунд) взе крехка преднина и ще има предимство преди ответния мач на "Парк де Пренс". Пари Сен Жермен обаче също таи надежда за обрат, особено след гола на чужд терен, който успя да отбележи днес.


ФОТОГАЛЕРИЯ ТУК!

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички