Паркър защити титлата на WBO, но не впечатли никого (видео)

Паркър защити титлата на WBO, но не впечатли никого (видео)

Джоузеф Паркър проведе успешна първа защита на световната си титла в тежка категория на Световната боксова организация (WBO). Той победи по точки в родната Нова Зеландия румънеца Разван Кожану, който бе насрочен за съперник в последния момент след контузията на планирания предварително Хюи Фюри.

Румънецът имаше само две седмици за подготовка за срещата, но въпреки това Паркър взе мача със съдийско решение, макар и единодушно - 119:108, 117:110 и 117:110. Според ВВС и "Sky Sports" в нито един момент от двубоя Паркър не е изглеждал сякаш може да нокаутира опонента си, като само в кратки епизоди от мача е правил хубави комбинации.

Въпреки липсата на зрелище при победата, тя дава на Паркър достатъчно основания да претендира за обединяващ мач срещу Антъни Джошуа (шампион на IBF и WBA) и Дионтей Уайлдър (шампион на WBC).
Промоутърите и на трите страни никога не са крили за възможността от подобни сблъсъци, като евентуален такъв с Джошуа дори може да изпревари или направо измести потенциална защита на англичанина срещу Кубрат Пулев.

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти