Гледай на живо

Контролна среща: България (U16) - Вестфалия (U16) 2:1

Джими Мануа не е фен на шампиона в категорията - Дейниъл Кормие

Джими Мануа не е фен на шампиона в категорията - Дейниъл Кормие

Английският нокаутьор Джими Мануа не смята, че Кормие е толкова добър боец, колкото всички твърдят. Той изгледа на живо последната защита на титлата на Кормие срещу Антъни Джонсън в UFC 210. И макар бившият олимпиец да спечели мача във втория рунд, Мануа не остана впечатлен от видяното. Той сподели, че е убеден, че ще нокаутира настоящия шампион преди края на третия рунд.Не видях нищо, което да ме изуми. Той е просто един дебел борец. Няма да се бие в стойка с мен. Ще хвърли всичките си усилия в това да ме събори. Добър е в това, но дотук се изчерпва неговия арсенал. С малко по-добра подготовка при защитата от събарянията, ще го нокаутирам в първия или втория рунд.

Мануа, който заема второ място в ранглистата на категорията, може да получи двубой за титлата при победа над Волкан Оздемир, с който ще се срещне на UFC 214 – същото събитие, на което ще се срещнат Кормие и Джон Джоунс.Аз съм в готовност да се изправя срещу всеки един от двамата, в случай, че техният мач пропадне. Подготвям се за мач. Тренирам в стойка, борба и бой на земя. Готов съм да се бия. Няма значение дали ще се изправя срещу Кормие, Джоунс или Волкан. Издръжливостта ми е на ниво, както и стойката и борбата ми. Правя всичко възможно, за да спечеля мача си.“ закани се Мануа.

„Ако трябва да се бия срещу Кормие, ще тренирам повече борба. Ако е срещу Джоунс, ще наблегна на борбата и стойката. Ако пък все пак се изправя срещу Волкан, ще разчитам на стойката си и защитата си от събаряния. Подобрявам уменията си с всеки изминал ден.

Мануа не дава много шансове на Кормие при реванша му с Джон Джоунс.

Мисля, че Джоунс ще бие отново. Не ме интересува срещу кого от двамата ще се изправя. И двамата са добри бойци, но Джоунс знае как да го победи. А DC няма какво да направи по въпроса. Дори и да го събори, няма да може да го задържи на земята. Затова Джоунс ще спечели мача в стойка.“Джими Мануа тренира заедно с човека, който в момента заема първо място в ранглистата на претендентите – Александър Густафсон. Миналия месец шведът записа впечатляваща победа с нокаут над Гловър Тешейра.

Мануа и Густафсон имат един мач помежду си, който се проведе преди двамата да станат съотборници. Победител тогава бе Густафсон, който спечели с нокаут във втория рунд.

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти