Джошуа: Главата на Такам е циментов блок, очаквам поне 10 рунда

Джошуа: Главата на Такам е циментов блок, очаквам поне 10 рунда

Световният шампион в тежка категория Антъни Джошуа е наясно, че евентуално поражение от новия претендент за титлата Карлос Такам може да има тежки последици за цялата му кариера. Непобеденият на професионалния ринг британец на 28 октомври в Кардиф ще се изправи срещу Карлос Такам, който замени контузения Кубрат Пулев.

Джошуа досега има 19 победи от също толкова битки, всичките с нокаут и се бои, че репутацията му може да пострада много при шокираща победа на Такам.

28-годишният боксьор сподели пред Sky Sports, че ако Такам го победи, това ще остане завинаги във визитката му, а кариерата му ще бъде опозорена. Роденият в Камерун Такам е на 36 години, във визитката си има 35 победи (27 с нокаут), три загуби и едно равенство. Джошуа в тази връзка не крие, че смяната на противника му налага допълнителен натиск, тъй като няма никаква подготовка за бой с такъв противник.

Затова Джошуа очаква тежка битка, подобна на тази с Владимир Кличко в края на април на "Уембли". Британецът не се съмнява, че битката с Такам при всички положения ще се хареса на зрителите и ще продължи 10 или дори 12 рунда, тъй като главата на камерунеца е като "циментов блок". /БГНЕС

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти