Когато приятелството е по-важно от победата, а човечността е над всичко останало

Когато приятелството е по-важно от победата, а човечността е над всичко останало

На 13.01, в прелестната "Арена Армеец" бе проведено шестото издание от атрактивните галавечери на Combat Promotion - SFC "Warrior honour". Събитието предложи спиращи дъха сблъсъци между част от най-добрите български бойци и солидни техни опоненти от всички краища на света.

Сред родните състезатели, стигнали до крайния успех беше и Владислав Генов, който надделя без особени затруднения над представителя на Великобритания - Мики Милър.

Spartacus Fighting Championship/SFC 6@@@

Безупречният успех на Генов увеличи положителния му професионален актив, като едва ли са били налични каквито и да било съмнения у приятелите, съотборниците и близките на Владислав, че той ще стигне до победата.

С това, което той направи след края на срещата си обаче показа, че не е просто страхотен състезател с огромен потенциал, но и много голям човек.

"Искам да помоля всеки, който има време, а разбира се и възможност, да помогне на моя приятел Борис Христов. Поставили сме кутии за набиране на средства на всеки изход на залата. Призовавам хората с добри сърца да се включат, според желанието и възможностите си, за да може Боби отново да проходи и да бъде един от нас. Както беше преди. Благодаря ви!", каза Генов в речта си след своя мач. 

С което си спечели симпатиите и на последните фенове в залата, които и без това стискаха палци за него, в спора му с чуждестранния състезател. А спечели и нови поддръжници на каузата за възвръщането на нормалния начин на живот за Боби Христов.

Снимка 334038

През 2010 година Борис Христов претърпява катастрофа с мотор и се парализира напълно. За да оздравее, той се нуждае от операция и възстановителни процедури, за които са нужни средства. У Борис остава надеждата, че ще се намерят добри хора с възможности и желание, които да му помогнат.

Благодарение на рехабилитация и на силното му желание да се движи, той успява да възвърне двигателните си функции на ръцете и тялото, но само от кръста нагоре. Лекарите препоръчват операция с присаждане на стволови клетки в Москва, за която младежът и майка му успяват да съберат 21 000 евро.

След нея се оказва, че е нужна втора операция за пълното раздвижване на долната част на тялото. 

Ето какво каза по темата пред topsport.bg Владислав Генов:

"Животът ни изправя пред много предизвикателства ежедневно! Водим своите малки и големи битки в съвременния забързан свят! Приемаме за даденост свободата да разполагаме със себе си.

Снимка 312205

Забравяме обаче за многото хора, които имат нелеката съдба да не могат да се справят сами и нека не се лъжем, те остават забравени от обществото. Такъв е случаят и на Боби, който преди години е претърпял катастрофа и е останал с тежка диагноза - парализиран от врата надолу. Като всеки човек и той е боец, не е спрял да се бори и е успял да раздвижи частично ръце и крака, но съдбата е поставила Боби, както и много други хора в безизходица.

Нека отворим очи и сърца за хора като Боби, да да им дадем шанс отново да се върнат към достойния начин живот, който заслужават!

Всеки който има желание и възможност да помогне на Боби, може да го направи на

номер 17 777, с текст DMS BOBI към всички мобилни оператори - sms 1 лв с ДДС или на

ПР/Сметка 02/0000000020241064 в ДСК,

IBAN: BG44STSA93000020244164 BIC: STSABGSF".

Още редица доказани шампиони и български бойци подкрепиха Борис в последните дни от миналата и първите дни на тази година.

Снимка 334036

Сред тях бе и трикратният планетарен номер едно и треньор на националния отбор по бойно самбо Росен Димитров, както и шампионът на PFL (WSOF) Благой Иванов.

topsport.bg

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти