Най-добрият спортист на Петрич стана номер 1 в кикбокса за 2017

Най-добрият спортист на Петрич стана номер 1 в кикбокса за 2017

В  Пресклуб “България” конфедерацията по кикбокс и муай тай връчи наградите на 10-те най-добри състезатели за миналата година.

В церемонията участваха новоизбраният председател на централата Николай Рачев и неговият предшественик Виктор Меламед, който получи стилен плакет с благодарност за добра работа. Прави впечатление, че сред отличените са 7 световни шампиони, а общо спечелените медали от бойците са 72, от които 19 златни.

Спортист №1 на 2017 година е Богдан Шумаров – световен вицешампион по кикбокс и сребърен медалист от Световните игри в категория 71 кг. Той е спортист №1 на Петрич за миналата година.

Следващият в подреждането е Емануил Димитров – световният шампион по кикбокс, стил лайт контакт и бронзов медалист от световното в стил пойнт файтинг в категория 79 кг.

Под №3 е поставен Александър Петров – световен шампион по кикбокс и сребърен медалист от Световните игри в категория до 81 кг.

Конфедерацията обяви, че си е поставила за цел през 2018 година да привлече повече подрастващи към спорта. Специална благодарност бе изразена към Министерството за младежта и спорта, което силно подкрепя развитието на бойните изкуства.

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти