Още три медала за жените на „Странджа“

Още три медала за жените на „Странджа“

Още три медала си осигуриха националните ни състезателки от 69-ото издание на международния боксов турнир „Странджа“. От четирите ни боксьорки, които се качиха на ринга в столичната зала „София“ днес, три се класираха за полуфиналите и си гарантираха най-малко бронз от надпреварата.

Следобедна сесия от четвъртия ден на "Странджа"@@@

При най-леките (кат до 48 кг) Севда Асенова победи италианката Роберта Боната по категоричен начин – 5:0 съдийски гласа. Това бе повторение на миналогодишния финал в категорията на първенството на ЕС в Италия, който също бе спечелен от българката. В спор за място на финала Асенова ще срещне Яна Прокесова от Чехия, която единствена все още не изиграла първия си мач на „Странджа“.

Следобедна сесия от четвъртия ден на "Странджа"@@@

Лекцията на българките продължи с безапелационна победа на Габриела Димитрова при 51-килограмовите. Тя не остави никакви шансове на Лиз Сандебиер от Швеция и също получи пълното единодушие на съдиите.

Следобедна сесия от четвъртия ден на "Странджа"@@@

Черешката на тортата постави европейската и световна шампионка Станимира Петрова, която бе повече от убедителна срещу атрактивната американка Нефатериа Мелър в ¼-финала в кат. до 57 кг. Българката показа зрелищна игра, не спря да атакува с разнообразни удари съперничката си и накрая съдиите нямаше какво да отсъдят освен 5:0 в нейна полза.

Следобедна сесия от четвъртия ден на "Странджа"@@@

За жалост, другата ни представителка в категорията – Деница Елисеева, загуби в много здрав мач срещу коравата румънка Ленута Перижок (Рум) с 2:3 (27:30, 27:30, 30:27, 30:27, 28:29) и не можа да осигури на зрителите изцяло български полуфинал срещу Станимира. Такъв, както е ясно, ще има при 54-килограмовите, където една срещу друга ще се изправят Розалия Пайчева и Златислава Чуканова.

Следобедна сесия от четвъртия ден на "Странджа"@@@

Третата медалистка в категорията е Стойка Петрова. България ще завърши със 7 отличия при жените на „Странджа“, тъй като единствената, която все още не е играла от нашите – Михаела Николова, ще боксира директно на полуфинал в кат. над 81 кг в събота. Утре дамите ще имат почивен ден, а в двете сесии ще бъдат определени всички полуфиналисти при мъжете.

Галерия: Емона Цончева, Sportal.bg

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти